Kabaklı Börek-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Börek-Yemek TarifleriMalzemeler : 6 yufka 6 tane kabak, rendelenmiş Büyük bir kalıp beyaz peynir (500 gr kadar), rendelenmiş 1 demet dereotu, ince kıyılmış 3 tane yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış) 2 kaşık yoğurt 1 5 bardak süt1/2 bardak tereyağ-sıvıyağ karışımı tuz, karabiber Yapılışı: 1) Böreğin iç harcı için kabak, peynir, yoğurt, kıyılmış dereotu, 3 yumurtanın beyazı, yağın yarısı ve karabiber iyice karıştırılır Hem peynir hemde hazır yufka tuzlu olduğundan eğer arzu ederseniz bir parça da tuz ekleyebilirsiniz![]() 2) Dikdörtgen bir fırın tepsisini bir fırça ile yağlayıp bütün bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serelim Üzerine 3 adet daha yufka döşeyelim![]() 3) Kabaklı harcı 4 kattan sonra tepsiye güzelce yayalım![]() 4) Kalan 2 yufkayı da kabaklı harcın üzerine serelim Tepsiye serdiğimiz ilk yufkanın kenarlarını böreğin üzerini örtecek şekilde düzeltelim![]() 5) Böreği istediğimiz büyüklükte dilimler halinde keselim ![]() 6) Bu arada süt, yumurta sarıları ve kalan yağı iyice çırpalım Dilimlediğimiz böreğin üzerine bu harcı dökelim Tepsiyle beraber böreği yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim![]() 7) Dinlenen böreği önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() ![]() |
|
|
|