![]() |
Senin Allah Allah Demen, O'nun Buyur Kulum Demesi Dır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Senin Allah Allah Demen, O'nun Buyur Kulum Demesi DırSenin Allah Allah demen, O'nun buyur kulum demesi dır Hakkında Senin Allah Allah demen, O'nun buyur kulum demesi dır Adamın biri, geceleri devamlı Allah'ı zikrederdi ![]() ![]() Zikir kalbine yerleşmiş,gönlüne tat vermişti ![]() “Böyle devamlı Allah'ı zikretmen ne zamana kadar sürecek ![]() peki bir kere olsun Allah da sana buyur kulum dedi mi? Zikrinin karşılığını aldın mı? Madem sana bir karşılık verilmiyor, sen bu kötü halinle ve kara yüzünle ne zamana kadar Allah diyeceksin?” diye vesvese verdi ![]() Bu vesvese adama tesir etti ![]() ![]() ![]() ![]() Gece rüyasında Hızır aleyhisselamı gördü ![]() ![]() -Allah'ı zikretmeyi niçin terk ettin; zikirden niçin pişmanlık duydun? diye sordu ![]() Senin Allah Allah demen, O'nun buyur kulum demesi dır ![]() Adam, -Ben sürekli Allah Allah diye zikrettim; fakat bir gün olsun Allah'tan “buyur kulum'' diye bir karşılık duymadım ![]() Ben bu işe layık olmadığımdan ve Allah'ın kapısından kovulmaktan korkuyorum, dedi ![]() O zaman Hz ![]() ![]() -Senin Allah Allah demen, O'nun buyur kulum demesi dır ![]() ![]() Senin O'na kavuşma arzusu ile amel edip çırpınman O'nun tarafından sana verilmiş bir cezbedir ![]() O seni sevmese kendi yolunda koşturmazdı ![]() ![]() Senin her yâ Rabbi diye inleyişinde O da sana yönelir, seni dinler ve karşılık verir ![]() Allah bir kulun kalbini bağlarsa, o kul Allah'ı zikredemez ![]() Allah yolunu açmazsa, kul dua edemez ![]() O sana kendisini zikrettirmek için bu derdi vermiştir ![]() ![]() ![]() Zikre ve duaya devam et ![]() Hiçbir zikir ve dua karşılıksız kalmaz ![]() ![]() ![]() O da hiç inleyip zikretmedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|