Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fakir, zengin

Fakir Ve Zengin

Eski 08-04-2009   #1
Equinox

Fakir Ve Zengin

ZENGİN ve FAKİR

Resül-i Ekrem (sav) her zamanki gibi meclisinde oturmuş ve dostları da etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kapıdan içeriye girdi

İslami adetlere göre herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede boş yer bulursa hemen oraya oturmalıdır 'Benim canım şurasını istiyor' görüşüyle özel bir yere oturmak gerekmez

O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yanına oturmuştu Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı

Bu hareketleri izleyen Resul-i Ekrem (sav) ona dönerek:

- Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun?

- Hayır ya Resülallah

- Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun?

- Hayır ya Resülallah

- Elbiselerin kirlenir diye mi korktun?

- Hayır ya Resülallah

- O halde niçin yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin?

- Yanlış bir iş yaptığımı ve hata ettiğimi itiraf ediyorum Şimdi bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi Çünkü ona karşı yanlış bir hareket yaptım Beni bağışlayın ya Resülallah

- Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim

- Cemaat: Niçin?

- 'Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum' der

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Fakir Ve Zengin

Eski 08-05-2009   #2
reyf

Cevap : Fakir Ve Zengin

vay beee nerde o insanlıkşayet ben olsam yapamam yani bilmiyorum çok düşünmek gerek şimdiki devirde olmayacak şeyler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com