![]() |
Yalnız Kur’An Diyen Yalancılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalnız Kur’An Diyen YalancılarYalnız Kur’an diyen yalancılar Hakkında Yalnız Kur’an diyen yalancılar Yalniz Kur’an diyen yalancilar Sual: Kur’andan baska delil var midir? CEVAP Mezhepsizler, dindeki dört delilin ikisini kabul etmeyip Kitap ve Sünnet’ten baska delil yok diyorlar ![]() ![]() Yalniz Kur’an diyenler, kesinlikle Kur’an-i kerime inanmiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dindeki dört delilden üçü inkâr edilince, herkes kendi anladigini dogru kabul edecek ve böylece insan sayisi kadar din meydana gelecek, bir kaos yasanacak ve nihayet din yikilacaktir ![]() (Onlar, agizlari ile Allah’in nurunu [Kur’an, Sünnet, icma ve kiyastan meydana gelen Allah’in dinini] söndürmeye yelteniyorlar ![]() ![]() Yalniz Kur’an diyenler, Kur’andaki Islam diyenler, utanmadan yalan söylüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iste âyet-i kerime mealleri: (Resulümün verdigini alin, yasakladigindan da sakinin!) [Hasr 7] (O, [Resulüm] vahiyden baskasini söylemez ![]() (Resulüme uyun ki, dogru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54] (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmis olur ![]() (Allah’a ve Resulüne karsi gelen, apaçik bir sapikliktadir ![]() (Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider ![]() (Ihtilafli bir isin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayin!) [Nisa 59] (O Peygamber, güzel seyleri helal, çirkin seyleri haram kilar ![]() (Biz her Peygamberi kendisine itaat edilsin diye gönderdik ![]() (Aralarinda hüküm verilmek üzere Allah’a ve Peygambere çagirildiklari vakit: “Isittik, itaat ettik” demek, ancak müminlerin sözüdür, iste kurtulusa erenler onlardir ![]() (Allah’a ve Resulüne karsi gelen, bilsin ki, Allah’in azabi çok siddetlidir ![]() (Allah’a ve Resulüne itaat edin! [uymayip] yüz çeviren [kâfirdir] Allah da kâfirleri sevmez ![]() ![]() (Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayirip ikisi arasinda bir yol tutmak isteyen kâfirdir ![]() Kur’anda, (yalniz Kur’ana uyun) denmiyor, (Allah’a ve resulüne uyun) deniyor ![]() ![]() Yukaridaki yazida, yalniz Kur’an diyenlerin, Kur’ana inanmadiklarini, Kur’an ve Sünneti kabul etmedikleri için kâfir olduklarini âyetlerle bildirmistik ![]() Bu konudaki hadis-i serifler de söyledir: (Cebrail aleyhisselam, Kur’an ile beraber açiklamasi olan sünneti de getirmistir ![]() (Bana Kur’anin misli kadar daha hüküm verildi ![]() ![]() (Yalniz Kur’andaki helal ve harami kabul edin diyenler çikar ![]() ![]() (Bana uyan Cennete girer, bana isyan eden ise giremez ![]() (Bir zaman gelir “Kur’andan baska sey tanimam” diyenler çikar ![]() (Kur’ana ve sünnete uyan hiç sapitmaz ![]() (Sünnetimden yüz çeviren benden degildir ![]() (Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çikar ![]() ![]() ![]() (Bu Kur’an, hoslanmayana zor gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sünnetimi öldürüp dini bozmaya çalisanlara lanet olsun ![]() (Ümmetim bozulunca, sünnetimi ayakta tutana sehid sevabi verilir ![]() (Ihtilaflar çikinca, sünnetime ve hulefa-i rasidinin sünnetine simsiki sarilin!) [Tirmizi] (Bize yalniz Kur’andan söyle) diyen birine, Imran bin Husayn hazretleri: (Ey ahmak! Mesela Kur’anda, namazlarin kaç rekat oldugunu bulabilir misin?) dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Nasil kanunlar, Anayasadan ayri kabul edilmezse, sünnet de, yani hadis-i serifler de Kur'an-i kerimden ayri degildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|