Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denir, şehit

Şehit Kime Denir

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehit Kime Denir

Şehit kime denir
Hakkında Şehit kime denir

Şehit kime denir?

Allah yolunda ölen inançlı insana,

Malını,canını,namusunu müdafa ederken öldürülene,

Vatan millet savunmasında öldürülene,

Haksız yere kasten öldürülene,

Afet, felaket anında ölene,

Yanarak, boğularak ölene,

Bazı hastalıklardan ölene,

Fitneyi önlemek için ölene,

Doğumda ölene,

Şehit olmayı arzulayana,(Allah’u alem) şehit denir

Kazanılan zaferlerde şehitlerin Allah’ın izniyle yardım ve desteği açık bir şekilde görülmüştür Son bir örnek şudur Kıbrıs çıkartmasından sonra bir subay Rauf Denktaş’a şöyle der: “ Ben metelyalistim sadece gözümle gördüğüme inanırdım Paraşütle Kıbrıs semalarında süzülürken her paraşutun üzerleri kanlı, yeşil elbiseli atlı şehitler vardı, onlarla indik…” (22 temmuz 2011 akit)

Şehit olmayanlar çin şehit sevabı olan işler vardır

Kur-an’da: “kim Allah’a ve peygambere itiat ederse, onlar Allah’ın lutuf ve ihsanda bulunduğu peygamberlerle sıdıklarla, şehitlerle ve Salih kullarla beraberdir Onlar ne güzel arkadaştır?” (Nisa:69) müjdesi vardır

Peygamber (as) de şöyle buyurur:

-“Ümmetimin fesata uğradığı bir zamanda bir sünnetimi yaşayıp, yaşatana 100 şehit sevabı vardır

-“ Km Allah yolunda şehit olmayı gönülden isterse, yatağında ölse bile Allah onu şehitler derecesine ulaştırır

( Müslim :1909)

-Şehitliği gönülden arzu eden, sehit olmasa bile, sevabına nail olur (Müslim İmare:156)

Hergün beş vakit namaz kılan şehit sevabı alır Aşık olup aşkını gizleyip iffetini koruyana şehit sevabı verilir

Abdestli yatıp ölene şehit sevabı vardır

İlim yolunda ölene şehit sevabı vardır

Vatan, millet, namus, din uğruna savaşıp sağ olarak dönene şehit sevabı vardır

Şehit kelimesi kur-an’da 35 defa şuheda kelimesi ise 20 defa geçer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com