Mantarlı Tavuk Budu Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuk Budu Dolması2 adet tavuk budu 1 kase ev yapımı ketçap 1 kase mantar bir tutam tuz bir tutam karabiber bir tutam fesleğen bir tutam kekik 1 adet soğan 3 diş sarımsak İç harcı için mantarları ince doğrayarak soğan ve sarımsakla beraber sıvıyağda kavurun Tuzunu ve baharatlarını ayarlayarak bir süre pişirin Kemiklerinden ayrılmış tavuk butlarının içine iç harçtan koyduktan sonra dikin Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin Sosu için ev yapımı ketçapı zeytinyağı ve fesleğenle beraber kısa bir süre kavurun Pişen tavuğu dilimleyerek bu sosla beraber servis edin
|
|
|
|