![]() |
Hifa Hatun! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hifa Hatun!Emirü’l-müminîn Hasan bin Ali -radıyallâhu anhümâ-’nın, Rasulullah -sallallâhu aleyhi ve sellem-’den naklettiği bir hadis-i şerifte: “Sadece malı için bir kadınla evleneni, Allahü Teala fakir eder ![]() ![]() ![]() ![]() Hifa, Medine-i Münevvere’de, güzelliği dillerde dolaşan, genç ve zengin bir kadın idi ![]() “-Ya Rasulullah, bana, beni Cennete götürecek bir iş öğret! ![]() ![]() ![]() Herkesin durumuna ve ihtiyaçlarına göre nasihatlarda bulunan İki cihan güneşi Efendimiz: “-Bir an önce evlenmeni tavsiye ederim ![]() ![]() buyurdular ![]() Hifa Hanım: “-Ya Rasulullah, bana kim küfüv (denk) olabilir? Beni, Habeş hükümdarı Necaşi istemişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sırada gönlünden, Peygamber Efendimizin kendisini müminlerin annelerinden kılacağı ümidi geçiyordu ![]() Rasulullah kimseyi gücendirmemek için: “-Yarın sabah, mescide ilk önce gelen kimse ile bu hanımın nikahını kıyacağım ![]() ![]() Sabahleyin, Rasulullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- mescide ilk önce gelecek kimseyi bekliyordu ![]() Birden kapıda Süheyb -radıyallâhu anh- göründü ![]() ![]() Rasulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- sabah namazından sonra, Hifa Hatun’u çağırdı ve durumu bildirdi ![]() ![]() “-Ey Süheyb, kalk, hanımın için çarşıdan bir şey al!” buyurdu ![]() “-Ya Rasulallah, bir dirhem gümüşüm bile yok!” dedi ![]() Hifa Hatun, kocasına 10 bin dirhem gümüş hediye ettiğini söyledi ![]() ![]() “-Ey Süheyb, şimdi de hanımının elinden tut ve onu evine götür!” buyurdular ![]() “-Ya Rasulallah, benim evim mesciddir, nereye götüreyim?” dedi ![]() Yüzü güzel olduğu gibi, kalbi de güzel olan Hifa: “-Filan yerdeki konağımı sana bağışladım ![]() ![]() Allah’ın Rasülu ikisine de dua etti ve ashab-ı kiramla birlikte bu yeni aileyi yolcu ettiler ![]() ![]() “-Ey Süheyb, ben sana nimetim, sen bana mihnetsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gece, ikisi de taat ve ibadet ile meşgul oldular ![]() ![]() Rasulullah -sallallahu aleyhi ve sellem-: “-Ey Süheyb, geceki halinizi sen mi anlatırsın, ben mi haber vereyim?” diye sordular ![]() Süheyb -radıyallahu anh-: “-Ya Rasulallah, siz söyleyiniz ![]() ![]() Rasulullah, olanları ve ibadetlerini anlattı ![]() ![]() “-Ya Rabbi, eğer beni mağfiret etmişsen, bir daha günah kirine bulaşmadan ruhumu kabz et!” dedi ![]() Allahü Teala, duasını kabul etti ve secdeden başını kaldırmadan onun canını aldı ![]() ![]() “-Size bundan daha tuhafını haber vereyim mi? Şu ân Hifâ da ruhunu Hakk’a teslim etti ![]() ![]() Bu iki aşk, teslimiyet ve takva âbidesinin cenaze namazını Peygamber Efendimiz bizzat kıldırdı ![]() ![]() ![]() RABBİM bizleride affet bizleri hakkıyla şükreden ve sabredenlerden eyle ALLLAH'IM! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|