Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
vesvesesi, şeytanın

Şeytan'ın Vesvesesi ...

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan'ın Vesvesesi ...

"Vesvese ilka edip, Allah' (cc) ın zikrinden kaçan şeytanın şerrinden, narın Rabbi olan Allah (cc) a sığınırım"
Sûre-i Nas
Abdulkadir Geylâni "Hennas beni âdemin kalbine musallat olan, domuz suretinde bir şeytandır" demektedir
Günyetüttalibin
Bu şeytandan kurtulmanın çaresi Allah-u Teâlâ'yı çok çok zikretmektir Mezkûr ayetin karşılığını teşkil eden Hadis-i Şerifte Peygamber (SAV) Efendimiz "Şeytan ben-i âdemin kalbi üzerine yayılıp onu yutar Ta ki zikrullaha devam etmeğe başlandığında kaçar Zikir unutulduğu zaman tekrar kalbe yerleşmek ister Ta ki bu hal Zikrullahın nurû ile kalb nurlanıp mutmain oluncaya kadar devam eder"
Allah (cc) Sure-i Rad'da "Agâh olunuz ki Allah' (cc) ın zikriyle kalbler mutmain olur müjdesini bizlere bildirmiştir Anlayan kullardan eylesin Rabbim bizleri Amin
- o -
Büyüklerden biri şeytana dedi ki :
-- Senin gibi mel'un olmak istiyorum, ne yapmam lâzım
Şeytan sevindi o zat'a cevap verdi :
- Benim gibi olmak istersen, namaza ehemmiyet verme
- o -
Açıktan iblis'e la'net edipde, gizlide ona itaat edenlerden olma Ömer b Abdül aziz (ra)
Allah'ı unuttuğun an yoldaşın şeytan olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com