![]() |
Allah'a İnanıyormusun? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'a İnanıyormusun?Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti ![]() Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar ![]() Değişik konular üzerinde konuştular ![]() Berber: ? Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah?ın varlığına inanmıyorum ![]() Adam: ? Peki neden böyle diyorsun?? Berber: ?Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi ![]() Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi ![]() Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı ![]() Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü ![]() Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti ![]() Adam berberin dükkanına geri döndü ![]() Adam: ? Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok? Berber: ? Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim ![]() Adam: ? Hayır, yok ![]() ![]() Berber: ? Hımmm? Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?? Adam: ? Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa,bu gitmeyenlerin tercihi ![]() İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!? |
![]() |
![]() |
|