![]() |
Hedefleri 100'de Organik Donddurma üretmek |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Hedefleri 100'de Organik Donddurma üretmek![]() HEDEFLERİ '100'DE 100 ORGANİK DONDURMA' ÜRETMEK Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, yüzde 100 organik dondurma üretebilmeyi hedefliyor ![]() Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Üretimde temizlik ve dezenfekteye büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Özdemir, ''Kullanılan malzeme aletlerin dezenfektesinin yanında, usta ve öğrenciler ellerinde eldiven ve başlarında galoş olmadan çalışmamaktadır'' dedi ![]() PİYASA DONDURMALARININ ANALİZİ Özdemir, organik şartlara uygun dondurma üretimine, piyasadaki dondurmaları analiz etmelerinin ardından karar verdiklerini söyledi ![]() Piyasada özellikle açıkta satılan dondurmaların birçoğunun hijyenik kalitelerinin iyi olmadığını belirlediklerini iddia eden Özdemir, ''Ne yazık ki bu üzücü sonucu gördük ![]() ![]() ![]() Fakülte yönetimimize sunduk ve verilen onayın ardından da üretime başladık ![]() ![]() ![]() ORGANİK ÜRETİM VE ŞEKER HASTALARI Ürettikleri dondurmada hiçbir malzemeden kaçınmadıklarının altını çizen Özdemir, özellikle malzeme olarak taze meyveyi tercih ettiklerini ifade etti ![]() ''Şu anda yüzde 80 oranda organik dondurma üretimi yapıyoruz'' diyen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Amacımız yüzde 100 organik olan ve şeker hastalarımızın da tüketebileceği dondurmayı üretmek ![]() ![]() ![]() Ancak bunun yanında kullanılan diğer ürünlerdeki glikoz hesaba katılmıyor ![]() Dondurmanın özenli bir üretim istediğine değinen Özdemir, ''temizlik ve sağlık güvenilirliğinin'' de kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ''Dondurmamızın yüzde 100 organik sayılabilmesi için çalışıyoruz ![]() ![]() ![]() Özdemir, besin değeri açısından 100 gram dondurma yemenin, 400 gram süt içmeyle eşdeğer olduğuna dikkat çekerek, özellikle çocuklarda sağlıklı üretilmiş dondurma tüketiminin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi ![]()
|