![]() |
Ekmek Üstadesinden Fundaya Mektup. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Üstadesinden Fundaya Mektup.Nette dolaşırken gördüğüm çok neşeli aynı zamanda bilgilendirici bir mektubu alıntı yaparak paylaşıyorum ![]() ![]() ![]() Fundacığım, Bendeniz ekmek üstadesinden "yardım" isteyen mektubun geldikten sonra, bugünkü blog yazını gördüm ![]() Yazını gülümseyerek okudum, çünkü bana ilk ekmek yapmaya başladığım zamanlardaki aceleciliğimi, telaşımı hatırlattı ![]() "Hah, oldu artık! Bundan sonra şahane ekmek yapıyorum ben" dediğim, her defasında yaptığım yeni ekmek, bir şekilde kontrolümün dışına çıkmıştı ![]() Şimdi sana önerim, önce her gün yediğiniz temel ekmeği yapmakta ustalaşman ![]() ![]() ![]() Ekmeğin içine başka malzeme ve çeşni katmakta acele etme ![]() ![]() Bunu böyle yazıyorum diye, sanma ki her yaptığım ekmek mükemmel oluyor ![]() ![]() Neden mi? Maya canlı ![]() ![]() Bu yaşam havadan, nemden, ısısıdan etkileniyor, bir gün hamuru yoğurup mayalanmaya bıraktığın koşulla ertesi günkü aynı olmuyor ![]() Üstelik, rahatça şunu söyleyeyim ki, ekmek pişirmek, o gün bulunduğun ruh durumundan bile etkileniyor ![]() ![]() Gelelim şu sert kabuk/yumuşak kabuk sorunsalına! Evde, elektrikli fırınlar kullanmamız kabukla ilgili sertlik ayarlamalarını yapmak bakımından esnek olmayı engelliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdilerde, tava emeği yaptığımda kabuğu kalın oluyor, ama sert olmuyor ![]() ![]() ![]() Bir de, ekmeği kek kalıbına benzeyen ekmek kalıplarında pişirmeni öneririm; en azından şekli garantili oluyor ![]() Kırk Fırın Ekmek Kitabını tarif ve ölçüleri bakımından beğeniyorum ![]() ![]() Ekmek yapmak sana iyi gelecek, Fundacığım ![]() ![]() Sevgilerimle ![]() |
![]() |
![]() |
|