![]() |
Şirketlerden Tasarruf Dersleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şirketlerden Tasarruf DersleriŞirketlerden Tasarruf Dersleri Global kriz, tasarrufta yaratıcılığın önünü açtı ![]() ![]() ![]() ![]() Bazıları hamile ve hastalar haricinde asansör kullanımını durdurdu ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırgiyim firmalarında, tahta askılar yerine mika veya plastik askılar kullanılmaya başlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Eleman çıkartmayacağız' Tasarruf tedbirlerinin yanı sıra psikolojik tedbirler de alınıyor ![]() ![]() ![]() Silk & Cashmere'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zamanpur, “Eleman çıkartmayacağız ![]() ![]() 'Şubeleri franchise veriyoruz' Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Sağıroğlu, şirketlerine ait şubeleri franchise verdiklerini böylece maliyetlerini düşürdüklerini açıkladı ![]() Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, imalat maliyetlerini azaltmak için satışı kolay ürünlere ağırlık verdiklerini belirtti ![]() ![]() KRİZDE KİM HANGİ ÖNLEMİ ALDI? Aras Işıklara sensör - Sensörlü ışıklar kullanılmaya başlandı ![]() - İşçi maliyetini azaltmak adına franchisingverilmeye başlandı ![]() - Cumartesi günleri tek transfer merkezi kullanılmaya başlandı ![]() DHL Eğlence giderleri azaltıldı - Seyahat ve eğlence giderleri azaltıldı ![]() - Müşterilerin “ilk tercihi” olmak felsefesi üzerine kurulmuş “First Choice” programı kapsamında proses ve performans iyileştirme çalışmaları hızla sürdürülüyor ![]() Şirketteki her bir çalışanın First Choice programına aktif katılımı sağlanıyor ![]() Koton Tasarrufu 'askı'ya aldı - Mağazalardaki atılan askılar toplanmaya başlandı ![]() ![]() - Ambalaj tasarrufu için çeşitli boylarda poşetler üretildi ![]() - Araçlar ortak havuzda toplandı ![]() - Ürün gönderiminde kullanılan karton kutuların yerine plastik kutuların kullanılması gündemde ![]() Silk & Cashmere Klima 2 derece düşürüldü - 2009 yaz sezonu katalog boyutu küçültüldü ve inceltildi ![]() - Çok gerekmedikçe print alınmıyor ![]() - Araç kullanımında cetveller yapıldı ![]() - Klimada derece, 2 derece düşürüldü ![]() - Mağazalarda kullanılan görsellerin üstü yeni almak yerine farklı sezon görselleriyle kaplandı ![]() İnci Asansöre kısıtlama - Yönetim ofisindeki asansör kullanımı hamile ve hastalar haricinde durduruldu ![]() - Üretim ve yönetim birimlerindeki ısıtma derecesi düşürüldü ![]() - Haberleşme harcamalarına sınır getirildi ![]() - Ulaşım araçlarına sınırlama getirildi ve aynı yönde giden araçlar birleştirilerek araç sayısı azaltıldı ![]() - Ortak alanların aydınlatmaları kapatıldı veya azaltıldı ![]() Doğtaş Çaylar şirketten değil - İşçi ve personelin kullanmadığı izinler bu dönemde kullandırıldı ![]() - Şirketin çay giderlerini azaltmak için çay ocaklarının kapanması gündeme geldi ![]() - Araç sayıları azaltıldı ![]() Twigy Kiralık araçların bir kısmı iade - İmalat maliyetlerini azaltmak için, üreticilerin üretim bandını sürekli çalışır vaziyette tutacak, satışı kolay ürün tasarımlarına ağırlık verildi ![]() - “Hazine piramidin dibinde” ilkesiyle geniş kitlelere hitap eden, düşük marjlı, sürümü fazla ürünlere reklam kampanyası başlatıldı ![]() - 2009 yılında 'sıfır' kâr şimdiden kabullenildi, böylece stres azaltıldı ![]() - Araç kiralama şirketinden alınan araçların bir kısmı, 3 yıl anlaşma olmasına rağmen yüzde 30'u ödenerek geri verildi ![]() - Reklam yatırımları azaltmak yerine artırıldı ![]() |
![]() |
![]() |
|