![]() |
Hangi İllerde Acemi Birliği Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi İllerde Acemi Birliği VarHangi İllerde Acemi Birliği Vardır Acemi Birliği Var Olan İller Hangileridir İzmir / Narlıdere - Er Eğitim Alayı İzmir / Bornova Jandarma Er Eğt ![]() İzmir / Gaziemir Ulaştırma İzmir / Seferhisar Muharebe Manisa / Batıkışla, Alaşehir, Kırkağaç Komando ve Doğukışla Sivas / Temeltepe Isparta / Eğirdir Dağ Komando İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı Kayseri - 1 ![]() Ankara / Etimesgut - Alay Yakınları ile haberleşme Acemi erler katıldıkları ilk günden itibaren, Birlik postanesi ve Bölüklere ait ankesörlü telefonlarla, ayrıca hafta içerisinde öğle istirahatlerinde ve mesai bitiminden yat saatine kadar olan sürede, hafta sonlarında ise, 09 ![]() ![]() ![]() Erlerin yakınlarına yazmış oldukları mektuplar, ücretsiz olarak postalanmakta, gelen mektup, koli ve emanetler Bölük Komutanları tarafından kontrol edildikten sonra sahiplerine verilmektedir ![]() Yemin Töreni, tarihi, ve hafta sonu izinleri : Yemin töreni, dört haftalık temel eğitim safhasının bitimini müteakip Cuma günleri yapılmaktadır ![]() Dört haftalık temel eğitim safhasını tamamlayıp yemin eden acemi erlere hafta sonu bir gün çarşı izni verilmektedir (Yemin töreninden önce çarşı izni verilmemektedir) ![]() ![]() ![]() Ziyaret ile ilgili hususlar : Ziyaretçilerin yükümlülerin eğitimini aksatmadan görüşebilmesi için, hafta içi mesai saatleri içerisinde 13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlık hizmetleri ile ilgili hususlar : Birliklerde asgari 30 yataklı iaşeli revir bulunmakta olup, biri diş tabibi olmak üzere yeteri kadar doktor görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beslenme ile ilgili hususlar : Beslenme ihtiyaçları birlik mutfağından karşılanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temizlik-hijyenik durumlar : Birliklerde görev yapan Veteriner Hekimler tarafından mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet gibi müşterek kullanılan yerlerde sık sık ilaçlama yapılmak suretiyle bulaşıcı ve mikrobik hastalıklara karşı önlem alınmaktadır ![]() Her Taburun asgari iki adet banyosu bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erbaş ve erlerin bütün çamaşırları birliklerce görevlendirilen personel tarafından toplanarak haftada bir gün birlik çamaşırhanesinde son sistem otomatik yıkama makinelerinde kaliteli deterjanlar ile yıkanmaktadır ![]() Kolaylık tesisleri ve hizmetler : Erbaş ve erlerin faydalanacağı bütün tesisler mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() Günlük mesai : Acemi erler kış ve yaz mesai çizelgesinde her gün saat 06 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uğurlama, dağıtım izini ve yeni birliğe katılış : Acemi erler on haftalık eğitim sürelerini tamamladıktan sonra yeni birliklerine katılmak üzere on günlük dağıtım iznine ayrılırlar ![]() ![]() ![]() Acemi erler dağıtım izni sonunda, dağıtım oldukları birliklere, acemi birliğinden kendisine teslim edilen izin kağıdı, kimlik kartı, giyecekler ve diğer eşyaları ile birlikte verilen süre sonunda katılırlar ![]() |
![]() |
![]() |
|