![]() |
Masum Çocuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Masum ÇocukDün sabah gördüm seni, vakit ise pek erken Ağır ağır adımlarla yine işe giderken ![]() Oturmuş yol kenarına, boynun bükük ve mahzun Rikkatimi yaraladı öyle masum duruşun ![]() Garip garip süzdün beni sitem dolu bakışla Hakiki mana da ise büyük bir yakarışla ![]() Gözlerinde yas olarak:”Tut diyordun elimden ![]() Söyle bana anlar mısın sen benim ahvalimden İnsanoğlu sefilleşti! Ne ar kaldı ne iz‘an Bu vahşetin karşısında yıkıldı minik dünyam ![]() Bununla da kalmadılar yıkdılar beni yine, Vahşetin böylesine dayanmaz hiç bir sine ![]() Bir yandan elime çokca oyuncak tutturdular, Bir yandan da bana Yaradanı unutturdular ![]() Ben koklanır bir gül iken, bakın neler ettiler ![]() Beni dalımdan koparıp bataklığa diktiler ![]() Bataklık ki içine düşene aman tanımaz, Tutup buraya dikenler niçin bana acımaz ![]() Feryad-u figan ederim ben şu soluk rengime Kimsecikler kulak vermez ah-u eninlerime Masum çocuk ahvalinle deştin, derdimi benim Emsallerini gördükce ah-u efgan ederim ![]() Siz ki bahçemizde açan gonca gül gibisiniz ![]() Sizi ihmal etmemize bilmem ki ne dersiniz ![]() Masum çocuk niçin karıştılar tertemiz dünyana? Mutlu olurum; deva bulursam kanayan yarana ![]() Akif’in dediği gibi: “Sırtlanları geçti beşer” Bize ise sırtlanlardan seni korumak düşer Söyle bana masum çocuk, taşınır mı hiç bu yük? Sitemini anlıyorum, zira suçumuz büyük ![]() Bize kızmakta haklısın büyüktür bunda hissen ![]() Senin için çekilen ızdırapları bir bilsen ![]() Seni şuursuzca yakanlar herşeyden habersiz, Bizler eli kolu bağlı acz içinde çaresiz ![]() “Rahman’dan ümit kesilmez” diyorsa söz sahibi ![]() Doğacak yeni bir güneş va‘dedildiği gibi Halit DİKMEN |
![]() |
![]() |
|