![]() |
Ankara?Dan Ayrılırken Kırmızı İi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ankara?Dan Ayrılırken Kırmızı İiSusuzdum; çöl kalbimin En ağrıyan yanındaydı o akşam Çocukluğumda ırmakların Terk edip gittiği her yerde bana Bir korku kalıyordu Bir titreyiş Bir sızı Yeniden büründüm yer kabuğuna Dumanlı dağlara savurdu beni Ankara?dan ayrılırken kırmızı Düş yangınlarımda açan çiçeğin O dupduru, gözyaşıyla ıslanmış Yaprakları arasına Ömrümün en nazenin En karanlık sırlarını bıraktım Şimdi her birinde bir Leyla kelebeği Alıyor ruhumu kanatlarına Kafdağı?ndan avucuma sessizce Bırakıyor ay bakışlı bir kızı Kendimi arıyorum yine yollarda Çürüyen köklerde, kırık dallarda Sonsuz bir rüyayı getirdi bana Ankara?dan ayrılırken kırmızı Kendi dalgalarına Düşman bir deniz mi yoksa gözlerim Bu yüzden mi fırtınalar Mutluluğun yorgun gemilerini Batırıyor kanlı kirpiklerimde Al beni sultanım, götür buradan Ardımda ne izim, ne yazım kalsın Bilmezdin; bilemezdin bir zamanlar Kartalları öldürürken avcılar Issız ülkesinde yalnızlığımın Gizemli bir süreyyayı Aradığımı çocukluğumda Bazen mağaralar yutardı ellerimi Bazen de kuşlar Tutup ellerimden uçurur beni Konarlardı sevda çınarlarına Ankara?dan ayrılırken kırmızı Civanperçemiydi, zülüfte candı Kırmızının olmadığı her sokak Her ev çaresizdi, loştu, zindandı Pencereler kapılardan Kapılar gökyüzünden sorardı bulutları Kim bilir hangi yıldız Bekliyordu güneşin bir simsiyah Samanyolu?ndan doğacağını Şiir ki, rüzgârdı orda, cânandı Gecenin kalbinde yanmıştı yazı Ah bir görseydiniz, hasret şivandı Onsuz gönül yurdu boştu, virandı Koparıp götürdü benden beyazı Ankara?dan ayrılırken kırmızı Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
|