![]() |
Ey Can | Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ey Can | Abdurrahim KarakoçEY CAN Ben sabit şeyleri sevmem ey can Sen Eğer beni dinlersen Çağlayan ırmak ol ![]() ![]() ![]() Ve gönül gönderine çekilmiş Nazlı nazlı dalgalanan Bayrak ol ![]() ![]() ![]() Ben karanlığı hiç sevmem ey can Vaktin her saatinde Her zaman Ağaran şafak ol ![]() ![]() ![]() Güneş ışıklarıyla ürperen çiçek Seher yeliyle ırgalanan Yaprak ol ![]() ![]() ![]() Ben bulanıklığı sevmem ey can Sen Yayla pınarlarından akan Sulardan berrak ol ![]() ![]() ![]() Göl olma, gölet olma, baraj olma Kaynak ol ![]() ![]() ![]() Ben uykuları da sevmem ey can Uykulardan uzak ol ![]() ![]() ![]() Kış günü karları yarıp çıkan Beyaz bir gül Mavi bir zambak ol ![]() ![]() ![]() Ben zaafları da sevmem ey can Hakikatleri sarıp-sarmalayan Zaaflardan ırak ol ![]() ![]() ![]() Geri dur geri dur ey can Nefret sarayındaki sultanlıktan İlim ocağında çırak ol ![]() ![]() ![]() Sana tavsiyemdir ey can Zalimlerin boynunda süslü kravat olacağına Var bir garip ölünün üstünde Kefen ol ![]() ![]() ![]() Kimsesiz gelinlerin yüzünde Duvak ol ![]() ![]() ![]() Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
|