Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kanyon

Kanyon Nedir?

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanyon Nedir?

Kanyon Nedir

Kanyon özellikleri

Kanyon nasıl oluşur

Kanyon hakkında bilgi

Kanyon;güçlü ırmakların kireçli olmayan bölgelerde kazdıkları derin vadileri belirtirKanyonların kenarları çok sarp boğazlar biçiminde ortaya çıkarkayaların kenarları aşındırmaya karşı gösterdikleri dirence bağlı olarak çeşitli şekiller alır Bunlar çıkıntılı bölümler basamaklar ve düz etekler şeklindedir Kanyonların dibinde alüvyonlu ve kumlu çökelti bulunmamaktadır Çünkü çok dar olan su yatağında seller tarafından süprülürler Ülkemizdeki kanyonların en ünlüsü hepimizin bildiği Saklıkent kanyonudur Fethiye civarında bulunan Saklıkent kanyonu kenarları yüksek derin bir vadi görünümündedir Giriş kısmına yapılan köprü kanyonun belli bir bölümünü görme imkanı vermektedir Çevre düzenlemesi iyi yapılmış olan bu kanyon turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir Diğer ülkelerdeki kanyonların en ünlüsü binlerce yıl süreyle ırmak tarafından kazınmış Colaradodaki (ABD) büyük kanyondur

Dağ sıralarının üzerindeki tepeler ve dik yamaçların görkemli görüntüsü ıssız bir gölü andıran kanyon oluşumu dayanıklı yamaçların arasında ırmakların hızla gömülmesi sonucu meydana gelir Kanyonlara deniz diplerinde de raslanır ve deniz kanyonu diye adlandırılır Bunlar çok derinlerde gene kenarlan çok dik ve kıvrımlı deniz altında kalmış ırmak vadileridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com