Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akif, büyük, meziyet, yapan

Akif İ Büyük Yapan Meziyet

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akif İ Büyük Yapan Meziyet

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı müsabakasındaki birinciliğinden dolayı kendisine zorla verilen 500 lirayı fakr u zaruret içinde olmasına rağmen fakir kadın ve çocuklara bir maişet temin etmek üzere kurulmuş olan "Darü'i Mesa i "ye bağışladığını
Halbuki İstiklal Marşı kabul edildiğinde Mehmet Akif'in cebinde Zonguldak milletvekili Hayri Bey'den borç aldığı iki lirasının olduğunu ve milli marş için 500 lira teklif edildiği günler de 140 lira ile Ankara'da bir çiftlik alınabildiğini
Paltosu dahi olmadığı için kışın bile ceketle dolaşan bu idealist şairin çok soğuk günlerde ise arkadaşı Baytar Şefik (Kolaylı)'dan muşambasını ödünç olarak giydiğini
Baytar Şefik'in bir gün : Akif Bey hiç olmazsa kendine bir palto alsaydın" demesi üzerine ona darılıp iki ay konuşmadığını
Burdur Meb'us'u olarak I Millet Meclisi'ne seçildiğinde ailesine: "Biz bu maaşı hak etmiyoruz ya Ama pek hak etmiyoruz da denemez Elimizden geldiği kadar nihai zafer için çalışıyoruz " dediğini (97)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com