|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölümü, imza, resmi, yazılışı, yazışmlarilginin |
![]() |
Resmi Yazışmlar...İlginin Yazılışı Ve İmza Bölümü.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resmi Yazışmlar...İlginin Yazılışı Ve İmza Bölümü....6 ![]() Resmî yazılarda, zaman ve kırtasiye israfının önlenmesinde, yazının gönderileceği birimin/makamın doğru tespiti ne kadar önemli ise “İLGİ”nin doğru ve tam yazılmasının önemi de büyüktür ![]() ![]() Herhangi bir valilikten Personel Genel Müdürlüğüne “İzin” konusunda bir görüş sorulduğunu, Personel Genel Müdürlüğünün de konuyla ilgili bilgi ve belge istediğini düşünelim ![]() ![]() İLGİ : a) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 20/01/1994 tarih ve B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak, gerekli görüldüğü takdirde, kurum veya kuruluş isminin anlaşılabilirliği bozulmadan “İLGİ” İLGİ : a) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeklinde anlamlı kısaltmalar yapılarak da düzenlenebilecektir ![]() Merkez teşkilâtı birimlerinin birbirleriyle yaptığı yazışmalarda İLGİ; İLGİ : Millî Eğitim Bakanlığı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeklinde değil ![]() İLGİ : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeklinde düzenlenecektir ![]() İlgili birimin kodunda herhangi bir kısaltma yapılmayacak o birimin kodu aynen yazılacaktır ![]() 7 ![]() Resmî Yazışma Kuralarını Belirleyen Esaslar'la imza bölümünde, önceki uygulamadan bazı farklılıklar getirilmiştir ![]() ![]() Konuyu İl Millî Eğitim Müdürlükleri açısından örnekle açıklama gerekirse, (iller bazında imza yetkileri de dikkate alınarak) yazının imza bölümü; ÖRNEK 1 ![]() İmza Adı Soyadı Vali ÖRNEK 2 ![]() İmza Adı Soyadı Vali a ![]() Vali Yardımcısı ÖRNEK 3 ![]() İmza Adı Soyadı Vali a ![]() Millî Eğitim Müdürü şeklinde düzenlecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|