Şeytan Namaza Kaldırır Mı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeytan Namaza Kaldırır MıŞEYTAN NAMAZA KALDIRIR MI ]bayezid-i bistami,çocukkenbi gün bi cami avlusunda oynuordu Oradan geçmekte olan büyük velilerden şakik-i bElhamdülillahi onu görüp: -Bu çocuk büyüyünce zamanının en büyük velisi olacak,buyurdu yine bir gün hadis alimlerinden bir zat onu görünce çok hoşuna gitti zekasını ölçmek için sordu : -Güzel çocuk namaz kılmayı güzelce biliormusun? -Evet,ALLAH dilerse becerebiliorm, cevabını verince: -Nasıl? die sordu -Buyur ya Rabbi, diorm ALLAHın emrini yerine getirmrk üzere tekbir alıor,Kuranı kerim'i tane tane okumaya başlıor,tazim ile rukua varıor,tavazu ile secde edior,vedalaşarak selam veriorm, dedi O zat hayran kalarak : -Ey sevgili çocuk! Sende bu fazilet ve derin anlayış varken, insanların gelip başını okşamasına nasıl izin veriorsun? die sordu ![]() çocuk: -Onlar beni değil Rabbimin beni süslediği o güzelliği mesh ediorlar Bana ait olmayan bi şeye dokunmamalarına nasıl engel olabilirim cevabını verdi![]() ![]() ************************************************** ****** ALLAH aşkında o kadar ileri ve ibadette o derece yüksektiki,namaz kılarken ALLAH korkusundan göğüs kemikleri gıcırdar , yanında bulunanlar bunu duyardı ![]() ![]() Bayezid-i Bistami, bir gece çok uykusuz ve yorgundu Bu yorgunluk yüzünden uykusu ağırlaşmış,sabah namazına uyanamamıştı Namazını kaza eyleyip inledi,sel gibi göz yaşları döktü O kadar çok tövbe ve istiğfar etti ki, üzüntü ve acıdan yanan kalbini sevince boğacak bir ses işitti: -EY BEYAZİD,BU GÜNAHINI AFFETTİM PİŞMANLIK VE AĞLAMANA DA,YETMİŞ BİN NAMAZ SEVABI İHSAN ETTİM Aradan birkaç ay geçti yine uyku bastırdı Şeytan gelip beyazidin mübarek ayağından tuttu ve uyandırdı![]() ![]() : -Kalk namazını kıl vakti geçmek üzere dedi ![]() beyazid gözün açtı karşısında şeytanı görünce şaşırdı![]() ![]() -Ey melun sen böle yapmazdın herkesin namazının geçmesini isterdin Şimdi nasıl olduda beni uyandırdın? şeytan şu cevabı verdi: --BİRKAÇ AY ÖNCE SABAH NAMAZINI KAÇIRDIN VE PİŞMANLIĞIN SONUCU AFFEDİLDİN VE 70000 NAMAZ SEVABI ALDIN BUGÜN OKADAR SEVABA KAVUŞAMAYASIN DİE KALDIRIORM!!! |
|
|
|