|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allah, bil, dara, düşünce, istemesini, tek, tür, yardımcın, yeterki |
![]() |
Dara Düşünce Tek Yardımcın Allah Tır Yeterki İstemesini Bil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dara Düşünce Tek Yardımcın Allah Tır Yeterki İstemesini BilAshabdan Enes bin malik (r ![]() Hz peygamber'in (s ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisi Allah Tealaya tevekkül ederek bir kafileye katılmaz kendisi , yalnız gidip gelirdi ![]() ![]() Dur dur! " diye bağırdı ![]() "İşte malım , al senin olsun; beni bırak dedi ![]() "Ben malı istemiyorum, seni öldürmek istiyorum" dedi ![]() Tüccar, Beni öldürüp eline ne geçecek? İşte malım , senin işine yarar, al da beni bırak!" dedi ![]() ![]() "Öyleyse bana biraz müsade et de bir abdest alıp namaz kılayım, yüce Rabbime dua edeyim" dedi Hırsız, "İstediğini yap " dedi ![]() Ebu Ma'lek, abdest aldı, sonra namaz kıldı; namazdan sonra ellerini açtı ve şöyle dua etti: [size="3">"][/size] Manası: [size="3">"][/size] Bu duayı üç kez tekrarladı ![]() Duasını bitirir bitirmez boz renkli, yeşil elbiseli bir atlı belirdi ![]() ![]() ![]() "kalk onu öldür" dedi ![]() " Sen kimsin? Ben bu zamana kadar hiç kimseyi öldürmedim ![]() ![]() "Ben üçüncü kat gökte bulunan bir meleğim ![]() ![]() ![]() " Şu anda darda kalmış kula kim yardım eder? dedi ![]() ![]() Ey Allah'ın kulu, Şunu Bil, "KİM BAŞINA GELEN HER TÜRLÜ SIKINTI VE MUSİBETTE SENİN YAPTIĞIN DUA" ile dua yaparsa, Allah Teala onun sıkıntısını giderir,kendisine yardım eder!" ![]() Bu tüccar sağ-sağlim Medine'ye döndü, Hz peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah Teala sana kendisiyle dua edilince kabul ettiği, bir şey istenirse verdiği güzel isimlerini öğretmiş" buyurdu ![]() ![]() ![]() dara düştün mü tek yardımcı tek kurtarıcı ALLAH (c ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|