![]() |
Felsefi Sözler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Felsefi Sözler..# Panta rei; Herşey akar (Herakleitos) #Hayatta varolduğu için düşlenen şeyler vardır ve düşlendiği için varolacak şeyler ![]() ![]() ![]() (Henri Frederic Blanc-Uyku İmparatorluğu) #Felsefe nasıl öleceğini düşünmekle başlar XI ![]() #"Filozoflar dünyayı yalnızca çeşitli biçimlerde yorumlamışlardır; oysa sorun onu değiştirmektir ![]() Feuerbach Üzerine Tezler/ Karl Marks #İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum ![]() #Ne kadar azsan, yaşamını ne kadar az görkemli kurmuşsan, o kadar çok şeyin vardır demektir ve görkemsiz yaşamın o denli büyüktür ![]() #Yolda aç susuz çaresiz bir köpek görürsen ona yardım et seni ısırmaz ! İşte ınsanla hayvan birbirden bu noktada ayrılmaya baslar #Errare humanum est, in errore perservare stultum - Seneca Türkçesi: Hata yapmak insancadır, aynı hatayı yapmakta ısrarcı olmaksa aptalcadır ![]() #Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın ![]() #Ey insanlar!olumden nıye korkuyorsunuzki ![]() ![]() ![]() Ölumden korkmak aptallıktır ![]() #Geçmiş dert için yakınmak ,yeni dert edinmektir ![]() #"En sonunda, insanın ayrılmaz parçası olan her şeyin alış veriş ve pazarlık konusu olduğu zaman gelip çattı ![]() Bu, o zamana kadar el değiştiren fakat ticaret konusu olmayan, erdem, duygu, kanaat, bilgi ve bilinç gibi şeylerin de ticaret konusu olduğu bir zamandır ![]() ![]() ![]() ![]() Karl Marx Felsefenin Sefaleti #Bİr nehirde iki kere yıkanamassın ![]() #Esaret dağlarında gül olmaktansa, hürriyet dağlarında diken olmayı tercih ederdim ![]() ![]() # Sıcak bir tavaya 1sn elini dokundurursun 1 saat gibi gelir,ateşli bir kadınla 1saat geçirirsin 1sn gibi gelir ![]() ![]() #İnsanların umudunu kırma ![]() ![]() #Duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza dönüşür ![]() ![]() ![]() Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınıza dönüşür ![]() ![]() ![]() Alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize dönüşür ![]() ![]() ![]() Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür ![]() ![]() ![]() Karakterinize dikkat edin kaderinize dönüşür ![]() ![]() ![]() Mahatma GHANDI #"Size gül veren elde her zaman biraz koku kalır ![]() ÇİN ATASÖZÜ #"Sahip olduklarımızı nadiren, eksiklerimizi her zaman düşünürüz ![]() SHAKESPEARE #"Siyasi bir zafer, işlerinizin iyi gitmesi, hastalığınızın geçmesi, uzaktaki bir arkadaşınızın geri dönmesi veya son derece dış dünya ile ilgili bir olay moralinizi düzeltir sizi güzel günlerin beklediğini zannedersiniz ![]() ![]() ![]() EMERSON #"Mide ülserlerine yedikleriniz neden olmaz ![]() ![]() DR ![]() #"İnsanların düşünmekten kaçınmak için başvurmayacakları yol yoktur ![]() TOMAS EDISON #"Sadece elli-altmış yıl yaşamak için bu dünyaya geliyor ve yeri doldurulmaz saatleri, bir yıl içinde kendimizin ve herkesin unutacağı şeyleri kara kara düşünerek geçiriyoruz ![]() ![]() ![]() DISRAELLI #"Ey Büyük Ruh; Beni iki hafta birinin yerine geçmedikçe, onu yargılamaktan ve eleştirmekten esirge ![]() KIZILDERİLİ DUASI #"Hayatta amaçlanacak iki şey vardır ![]() ![]() ![]() LOGAN PEARSALL SIMITH #"Aslında hiçbirşey iyi veya kötü değildir ![]() ![]() SHAKESPEARE #"Mutluluğa giden tek yol vardır ve bu irademizin dışındaki şeyler yüzünden kaygılanayı bırakmaktır ![]() EPISTETUS #"İnsanların en mucizevi özelliklerinden biri eksiyi artıya dönüştürme gücüdür ![]() ALFRED ADLER #"Akıllı insanlar, oturup kayıplarına hayıflanmazlar, keyifle zararlarını nasıl karşılayabileceklerini düşünürler ![]() SHAKESPEARE #"Hayata en önemli şey kazançlarınızı kullanmak değildir ![]() ![]() ![]() ![]() WILLIAM BOLITH #"En rahatlatıcı moral güçleri sağlıklı bir din, uyku, müzik ve kahkahadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DALE CARNEGIE #"Allah'ın olayları yönettiğine ve benim önerilerime ihtiyaç duymadığına inanıyorum ![]() ![]() HENRY FORD |
![]() |
![]() |
|