|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolu, hayatımızı, seçme, yaşamayı, şansımız |
Hayatımızı Dolu Dolu Yaşamayı Seçme Şansımız |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayatımızı Dolu Dolu Yaşamayı Seçme ŞansımızJerry, çevresind ekilerin çok sevdiği insanlard an biriydi Keyfi her zaman yerindeyd i Her zaman söyleyece k olumlu bir şey bulurdu Hatta bazen etrafında kileri çıldırtır dı bile![]() Bu adam, bu halde bile nasıl iyimser olabiliyo r? Birisi nasıl olduğunu sorsa; "Bomba gibiyim" diye yanıt verirdi hep ![]() ![]() "Bomba gibiyim " Jerry bir doğal motivasyo ncuydu ![]() ![]() Yanında çalışanla rdan biri, o gün, kötü bir günündeys e, Jerry yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağ ını anlatırdı ![]() Bu tarzı fena halde düşündürü yordu beni ![]() ![]() Bir gün Jerry'ye gittim Anlayamıy orum dedim![]() Nasıl olur da, her zaman, her koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyo rsun![]() ![]() Nasıl başarıyor sun bunu?Her sabah kalktığım da kendi kendime Jerry bugün iki seçimin var: Havan ya iyi olacak, ya kötü ![]() derim![]() Havamın iyi olmasını seçerim Kötü bir şey olduğunda gene iki seçimim var: Kurban olmak, ya da ders almak ![]() Ben başıma gelen kötü şeylerden ders almayı seçerim Birisi bana bir şeyden şikayete geldiğind e, gene iki seçimim var![]() ![]() Şikayetin i kabul etmek ya da ona hayatın olumlu yanlarınıgöstermek Ben hayatın olumlu yanlarını seçerim![]() Yok yahu, diye protesto ettim Bu kadar kolay yani? Evet![]() Kolay dedi Jerry![]() Hayat seçimlerd en ibarettir Her durumda bir seçim vardır Sen her durumda nasıl davranaca ğını seçersin Sen insanları n senin tavrından nasıl etkilenec eklerini seçersin Sen havanın, tavrınıniyi ya da kötü olmasını seçersin ![]() Yani sen, hayatını nasıl yaşayacağ ını seçersin!![]() ![]() Jerry'nin sözleri beni oldukça etkiledi Onu, uzun yıllar görmedim Ama, hayatımda ki talihsiz olaylara dövünmek yerine, seçim yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladı m![]() Yıllar sonra, Jerry'nin başına çok tatsız bir şey geldi Soygun için gelen hırsızlar, paniğe kapılıp, Jerry'yi delik deşik etmişler ![]() Ameliyatı 18 saat sürmüş, haftalarc a yoğun bakımda kalmış![]() Taburcu edildiğin de, kurşunlar ın bazıları hala vücudunda ymış ![]() Ben onu, olaydan altı ay sonra gördüm Nasılsın? diye sorduğumd a, Bomba gibiyim dediBomba gibi Olay sırasında neler hissettin Jerry dedim Yerde yatarken, iki seçimim var diye düşündüm ![]() Ya yaşamayı seçecekti m, ya ölümü![]() Ben yaşamayı seçtim![]() Korkmadın mı, şuurunu kaybetmed in mi ? Ambülansl a gelen sağlık görevlile ri harika insanlard ı Bana hep İyileşece ksin merak etme dediler![]() Ama acil servisin koridorla rında sedyemi hızla sürerlerk en, doktorlar ın ve hemşirele rin yüzündeki ifadeyi görünce ilk defa korktum Bu gözler bana; Bana adam ölmüş diyordu Bir şeyler yapmazsam, biraz sonra ölü bir adam olacaktım gerçekten ![]() ![]() ![]() Ne yaptın? diye merakla sordum ![]() ![]() Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve bağırarak herhangi bir şeye alerjim olup olmadığın ı sordu ![]() ![]() ![]() Evet diye yanıt verdim ![]() Var![]() Doktorlar ve hemşirele r merakla sustular Derin bir nefes alarak kendimi toparladı m ve bağırdım: Benim kurşunlar a alerjim var !![]() ![]() Doktorlar ve hemşirele r gülmeye başladıla r Tekrar bağırdım ![]() Ben yaşamayı seçtim Beni bir canlı gibi ameliyat edin Otopsi yapar gibi değil![]() ![]() Jerry, sadece doktorlar ın büyük ustalıkla rı sayesinde değil, kendi olumlu tavrının büyük katkısı ile yaşadı Yaşaması bana yeni ders oldu![]() Hergün, hayatımız ı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim ![]() Ve her şeyin kendi seçimimiz e bağlı olduğunu ![]() Bu yazıyı okudunuz Şimdi iki seçiminiz var:1 Unutup gitmek![]() 2 Saklamak ve de bu yazıyı Dostların ızla paylaşmak
|
|
|
|