Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamı, büyük, devlet, dünyanın

Dünyanın En Büyük Devlet Adamı

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Büyük Devlet Adamı

DÜNYANIN EN BÜYÜK DEVLET ADAMI

Kuzey komşularımızdan birinin devlet başkanına ABD Başkanı Rooswelt “ Avrupanın en büyük devlet adamı kimdir “ diye sorunca muhatabı şunları söyler:“Avrupa’da en büyükdevlet adamı kimdir bilmiyorumFakat bugün dünyanın en büyük devlet adamı boğazların gerisinde oturan zattırAtatürk öldükten sonra onun için önemli kişiler tarafından övgü dolu on binlerce demeç verildi Yalnızca İllustration’da çıkan şu tümceyi anımsayalım:Tarih çok büyükler gördü İskenderleri Napolyonları Büyük Pedroları Waşingtonları Fakat 20yüzyılda büyüklük rekorunu Atatürk kırdı
15 Kasım 1938 Günü Atatürkün katafalkı önünden geçen birisi vardı Atatürk’ten esinlenerek ülkesinde yenilikler yapmaya kalkınca 1928 yılında kırallıktan indirilerek sürgüne gönderilmiş Amanullah Han
Roma’dan başka bir adla uçağa binerek İstanbul’a gelmiş“Onunla vedalaşmaya ve ağlamaya geldim” Demişti(HFEs )Ve Ankara’daki törende bir general Çanakkale’de MKemal’e karşı çarpışmış ve orada bir ayağını yitirmiş İngiliz mareşal BirdwoodAnkara Halkevinin balkonunda ayağının altına toprak koydurarak elindeki mareşallik asasını kaldırıp selam duruyordu Bu görüntü de eski bir düşman tarafından ona duyduğu saygının ilginç bir resmiydi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com