![]() |
Atatürk'ün Yaşamına Ait Çarpıcı Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Yaşamına Ait Çarpıcı BilgilerAtatürk'ün Yaşamına Ait Çarpıcı Bilgiler İLK BAŞ KALDIRIŞI : Atatürk, oldu olası Arapça derslerinden, yere bağdaş kurarak oturmaktan ve dizleri üstünde durarak yazı yazmaktan hiç memnun değildi ![]() ![]() ![]() ![]() "Neee bana karşımı geliyorsun " dedi ![]() Atatürk bunun üzerine ; "Evet karşı geliyorum" dedi ![]() Tam bu anda diğer bütün çocuklarda ayağa kalkıp ; "Evet karşı geliyoruz" diyerek aynı sözleri tekrarlayınca,hoca ne yapacağını şaşırarak onlarla uzlaşmak zorunda kalmıştı ![]() ![]() ![]() 15 YIL HÜKÜM SÜRECEKSıN ![]() ![]() ![]() Atatürk hakkında yapılmış birçok kehanet vardır ![]() ![]() Mustafa Kemal arkadaşları ile Bingazi´ye, Trablusgarp savaşına katılmaya gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen padişah olacaksın" dedi ve ilave etti "15 yıl hüküm süreceksin ![]() Genç subaylar gülüştüler ve yollarına devam ettiler ![]() Aradan yıllar geçti, Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyeti´nin Cumhurbaşkanı oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk onlara birzamanlar yolda rastladıkları falcı bedevi´yi hatırlattı ve gülerek ; "Arap vaktiyle söylemişti, Bizim padişahlık nasıl olsa 15 yıl sürecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl 1938 ´di ![]() ![]() ![]() SECCADE ÜZERıNDEKı KEHANET Bilindiği gibi Hint halkı Atatürk´ü ve Türk halkını yanlız bırakmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seccadenin üzerinde bir şamdanın asılı olduğu düz bir kemeri,her iki yanında birer güvercin bulunan beş kubbeli bir diğer kemerin çevrelediği görülmektedir ![]() ![]() En ilginç yer ise her iki kemerin arasında orta kısımda dal kıvrımları ve güllerin çevrimi ile oluşan boşlukta romen rakkamlı bir saatin bulunmasıdır ve saat ; 09 ![]() ![]() ![]() ![]() Seccade halen Pera Palas´ ta bulunmaktadır ![]() ATATÜRK´ÜN GELECEĞı GÖRDÜĞÜ OLAYLAR : Atatürk 1931 yılında,2 ![]() ![]() "Versay antlaşması,1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() General McArthur´a göre,savaşın 1940-1945 yılları arasında çıkacağını söyleyen Atatürk,Almanya´nın ancak Amerika´nın savaşa katılması ile yenileceğini ifade etmiştir ![]() Atatürk hayatının sonlarına doğruda şöyle diyordu ; "Bir dünya savaşı yakındır ![]() ![]() ATATÜRK, Mussolini hakkında da şu görüşlerini açıklamıştı ; Mussolini bir maceraperesttir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu görüşleri aynen gerçekleşmiştir ![]() ATATÜRK´ÜN RÜYASI : Atatürk´ün bir rüyasını da Dr ![]() "Mustafa Kemal ,Ankara´ya geldikten bir süre sonra ilginç bir rüya görmüştü ![]() ![]() "Reşit Bey,rüyamda bana ´Paşam ,ınönü´den ne haber?´diye sordunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Kemal bana bu rüyasını anlattığında düşman henüz ızmir´e çıkmamıştı,ınönü mevkii de henüz bir önem taşımıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynen şu cevabı verdi ; "vaziyet kritiktir" O zaman ben ; "Kritik nedir? Anlamadım ki!" dedim ![]() O da ; "Sana bunun cevabını 15 dakikaya kadar veririm" dedikten sonra gülümsedi ve ; "Hani Ankara´ya geldikten sonra bir rüya görmüşdüm,hatırladın mı?" Hafızamı yoklayarak, rüyasını anlattım ![]() "işte, rüya ayniyle vakidir ![]() ![]() Gerçekten de 5 dakika geçmeden bir telgraf gelmiş ve 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ATATÜRK´ÜN 1907´DE ÇıZDıĞı T ![]() ![]() Atatürk, Kurtuluş savaşından çok önce, ittihatçıların Trakya´da 1907´de yaptıkları bir toplantı sırasında, bir Türkiye haritası çizmişti ![]() ![]() ![]() DENEME UÇUŞU : Uçakların ilk deneme ve gelişme dönemleriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ATATÜRK VE "9" VE "19" Rakkamları : Atatürk´ün hayatında "9" rakkamının kendine özgü önemli bir yeri olmuştur ![]() ![]() 1+8=9 8+1=9 18=2x9 81=9x9 18+81=99 19x99=1881 Atatürk´ün harb okuluna girdiği tarih : 1899 Vatanı kurtarmak için Samsun´a ayak bastı : 19/05/1919 Bandırma vapurunda yolcu sayısı 19 ´dur ![]() ıttihat ve Terakki´nin yıllık toplantısına Trablusgarp delegesi olarak katıldı : 22/09/1909 Sivas kongresinde Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti Heyeti Temsiliyesini kurdu : 04/09/1919 Erzurum Mebus adaylığını kabul etti : 19/10/1919 TBMM tarafından kendisine gazi ünvanı verildi ve Mareşalliğe terfi ettirildi : 19/09/1921 Atatürk 19 ![]() ![]() Atatürk 19 ![]() ![]() Atatürk´ün ilk askeri görevi, 19 ![]() ![]() Mustafa Kemal Atatürk : 19 harften oluşmaktadır ![]() Mustafa Kemal Atatürk´ün nüfus cüzdanının numarası da 993814-B idi ![]() Bu sayı dizisindeki 938 rakamı öldüğü yılı hatırlatmakta geriye kalan 9 ve 14 rakamı da ölüm saatinin yakın bir benzeridir ![]() "Ne mutlu Türküm diyene" =19 "ıstikbal göklerdedir" =19 ATATÜRK´ÜN ÖNSEZıLERİ : "Bunlar bir gün olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() "tarih belgelerinin ilerideki keşifleri buna dayanacaktır ![]() ![]() ![]() Buna karşılık Afet ınan : "Bu çok uzak bir gelecekte belki olabilecek keşfin benim ifadem olarak verilmesine cesaret edemiyeceğimi" kendisine söylediğim zaman canı sıkıldı ve şöyle dedi : "Bunlar bir gün olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 yıl sonra : Atatürk tarafından bu yazının verilmesinden 30 yıl sonra yine aynı ay ve günlere tesadüf eden,01 ocak 1966´ da şöyle bir haber yayımlandı : "Venedik´in Saint Georges Adası´ndaki Benedictis Manastırı Labratuvarları´nda, manastır rahiplerinden Pellegrio´ nun yönetiminde,seslerin ayırımı esasına dayanan çok dikkate değer araştırmalar yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haberin sonunda ise daha açıklayıcı bilgilerin şu anda verilemeyeceğinden bahsediliyordu ![]() ATATÜRK´ÜN GÖRDÜĞÜ SON RÜYA : 26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk, rahatsızlığı ile ilgili olarak ilk defa hafif bir koma atlatmıştı ![]() ![]() ![]() "O geceyi rahatsız geçirdi,ilk hafif komayı o zaman atlatmıştı ![]() "Demek ölüm böyle olacak" diyerek "uzun bir rüya gördüğünü" söyledi ve "Salih´e söyle ,ikimizde bir kuyuya düştük,fakat o kurtuldu" dedi ![]() Atatürk´ün,burada "kuyuya düşme" sembolü ile gördüğü rüya vizyonu,kendisininde söylediği gibi ölümün habercisiydi ![]() Salih Bozok´un kuyudan kurtulması ise bilindiği gibi,Atatürk´ün vefat ettiği gün ,buna çok üzülen Salih Bozok´un da intihar etmesi ve sonunda onun kurtarılmasını simgeliyordu ![]() ışte bu ATATÜRK´ün son rüyası idi ![]() |
![]() |
![]() |
|