Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünüyorlardı, hakkında, türkler

Türkler Hakkında Ne Düşünüyorlardı?

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkler Hakkında Ne Düşünüyorlardı?

Napolyon:
Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler!

Einstein:
Türk askeri cesurdur!

Lady Mary Wortley Montagu:
Her Türk kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır!

Lord Byron:
Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk’ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır!

Lamartine:
Türklerin dini, sosyal ve örfi faziletleri, tarafsız kimseler için birer takdir ve hayranlık kaynağıdır!

August Comte:
Doğulu önderler, milletlerinin başından ayrılmayarak her hükümetin temeli olan şu iki kanunu hakkıyla yapıyorlar: İyi yola götürmek ve kötülüklerden korumak Bu asil hareket Ruslardan fazla özellikle Türklerde göze çarpıyor

Pierre Loti:
Yapma olmayan, gösterişi bulunmayan pek yüce asalet Türklere tabiatın hediyesidir

William Martin:
Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz

Sir Julian Corbet:
Çanakkale’de başarılı olamadık Nasıl başarılı olurduk ki? Zira Türkler yuvasına girilmiş Aslanların hiddetiyle, cüret ve cesaret kahramanlığı ile savaşıyorlardı

Decamps:
Türk’ün güzel yüzünü, kuvvetli endamını, pırıltılı kostümünü, zarif tavırlarını, kibar gülüşünü, aslanca kükreyişini fırçayla göstermek mümkündür Fakat pek güç olan, Türk’ün özünü göstermektir!

Albert Sorel:
Dünyada iki bilinmeyen vardır Biri kutuplar, diğeri Türkler

Charles Mcfarlene:
Türklerin en çok konuştuğu şey savaştır, zaferdir Eğlenceleri ise attır, silahtır

Tasso:
Türklerden bahsediyorum… Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür!

William Pitt:
Türklerin biricik sevdikleri şey hak ve hakikattir

Hammer:
Türk, Heredot’tan, Tevrat’tan çok eski yüzyılların tanıdığı bir ulustur

Atatürk:
Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, başına geçireceği insanların kanlarındaki ve vicdanlarındaki cevheri asliyi tayin etmekten bir an uzak olmasın!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com