Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ibrahim, pargalı, paşa, sözleri

Pargalı İbrahim Paşa Sözleri

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

bu da benden

PARGALI İBRAHİM

Ben İbrahim;
pargadan 10 yaşında devşirilen dönme İbrahim
on yedisinde Şehzade Süleyman'ın şahincibaşısı,
yirmi beşinde Sultan Süleyman Han hazretlerinin hasodabaşısı,yirmi sekizinde hünkarının vezir-i azamı, iktidarın ortağı İbrahim
Cenneti cehennemi hep içinde taşıyan,
kendi şeytanıyla dost, postun şeyhiyle müttefik, ama hep tetik
arafın yüce kapısının sadık bekçisi, kapıkulu İbrahim

Sultan Süleyman'ın mahreminde, sırrında, ama hep sınırda olan İbrahim
Hünkarının derin gözlerinde hergün kendi cenazesini seyreden İbrahim
sultanının gözlerine baktıkça ölüme koşarak giden İbrahim
Ölümüne kaza namazları kılınan İbrahim

Hatırlamak gizli bir ibadet benim içinGünahlarımdan arınmak,masumiyete dönmek,tavaf etmekİşte şimdi hayatımın değiştiği denizdeyim ve hayatıma bakıyorum

Ben İbrahimManolisden olma Sofiyadan doğma Pargalı dönmeOn yedi yıldır görmedim annemin yüzünüaynalardan kaçtımSuretimde kardeşimin,annemin,babamın eksik parçalarını aradımAradıkça kayboldum,dönemedimUfuk yön yoktu, tutamadım elleriniKulağımda annemin çaldığı keman,ondan öğrendiğim namelerçocukluğumun ana yurdundan kaçırdığım elimde kalan tek miras

Ben İbrahimdönmek nasıl bir şeydirİnsan nereye döner,döndüğü yer neresidir,geriye dönmek varmıdır,mümkünmüdürYoksa kader sadece ileriyimi gösterir

Geldiğin,döndüğün yer ordamıdır bekler mi ? Baksan görürmüsünKalbin dönerken pusulanmıdırGeçtiğin yerleri unutmadan aynı yerlerden geçerek yine evin yolunu bulabilirmisinGeçtiğin deniz,vardığın liman,bulduğun yuva seni hatırlarmıSeni koynuna alıp,esirgeyip saklarmı
Dönmek kabiliyet değil,zarurettir İbrahim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ben İbrahim Cenneti Cehennemi Hep İçinde Taşıyan Kendi Şeytanı İle Dost , Dostun Şeyh'i İle Müttefik

Ama hep tetik !

arafın yüce kapısının sadık bekcisi kapı kulu İBRAHİM

Sultan Süleyman'ın mahreminde sırrında ama hep sınırda olan İBRAHİM

Hünkarının derin gözlerinde hergün kendi cenazesini seyreden İBRAHİM

Sultanın gözlerine her baktıgında ölümüne kaza namazları kılınan İBRAHİM

Dün yayınlanan böLümden

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com