![]() |
Pargalı İbrahim Paşa Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pargalı İbrahim Paşa Sözleribu da benden PARGALI İBRAHİM Ben İbrahim; pargadan 10 yaşında devşirilen dönme İbrahim ![]() on yedisinde Şehzade Süleyman'ın şahincibaşısı, yirmi beşinde Sultan Süleyman Han hazretlerinin hasodabaşısı,yirmi sekizinde hünkarının vezir-i azamı, iktidarın ortağı İbrahim Cenneti cehennemi hep içinde taşıyan, ![]() ![]() ![]() arafın yüce kapısının sadık bekçisi, kapıkulu İbrahim ![]() Sultan Süleyman'ın mahreminde, sırrında, ama hep sınırda olan İbrahim ![]() Hünkarının derin gözlerinde hergün kendi cenazesini seyreden İbrahim sultanının gözlerine baktıkça ölüme koşarak giden İbrahim ![]() Ölümüne kaza namazları kılınan İbrahim ![]() ![]() Hatırlamak gizli bir ibadet benim için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben İbrahim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben İbrahim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geldiğin,döndüğün yer ordamıdır bekler mi ? Baksan görürmüsün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dönmek kabiliyet değil,zarurettir İbrahim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pargalı İbrahim Paşa Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pargalı İbrahim Paşa SözleriBen İbrahim Cenneti Cehennemi Hep İçinde Taşıyan Kendi Şeytanı İle Dost , Dostun Şeyh'i İle Müttefik ![]() Ama hep tetik ! arafın yüce kapısının sadık bekcisi kapı kulu İBRAHİM ![]() ![]() Sultan Süleyman'ın mahreminde sırrında ama hep sınırda olan İBRAHİM ![]() ![]() Hünkarının derin gözlerinde hergün kendi cenazesini seyreden İBRAHİM ![]() ![]() Sultanın gözlerine her baktıgında ölümüne kaza namazları kılınan İBRAHİM ![]() ![]() Dün yayınlanan böLümden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|