Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katliam, yıllık

49.000 Yıllık Katliam

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

49.000 Yıllık Katliam

İspanya’dan arkeologlar, 49000 yıl önce cinayete kurban gitmiş bir ailenin kalıntılarını çıkardılar

İspanya’dan arkeologlar, 49000 yıl önce cinayete kurban gitmiş bir Neandertal ailesinin kalıntılarını ortaya çıkardılar

Araştırmacılar, İspanya’nın kuzeyinde yer alan Asturias bölgesindeki bir mağarada buldukları kemiklerin, üzerlerinde açık bir şekilde yamyamlığa ilişkin izler taşıdığını açıkladılar

Altı yetişkin ile altı çocuğa ait olan kalıntılar her ne kadar mağarada bulunmuş olsa da, bunların yüzeyde yaşayıp öldükleri ve sonrasında çöken zemin nedeniyle buraya gömüldükleri düşünülüyor

Ailenin sonu kanlı bitmiş Araştırmanın başında bulunan Barcelona Evrimsel Biyoloji Enstitüsü’nden Prof Carles Lalueza-Fox kemikler üzerindeki izlere bakarak, bu ailenin hemcinsleri tarafından yendiklerini söylüyor Diş ve kesik izlerinin yanında kemik iliğine ulaşmak için tüm kemikler kırılmış ve parçalanmışlar

Bulunan kemiklerin akrabalık ilişkisini anlamak üzere sadece anneden ve doğrudan kalıtılan mitokondriyal DNA analizlerine başvurulmuş Sonuçlar erginliğe ulaşmak üzere olan erkek bireylerin aynı soydan geldiklerini, dişilerinse farklı DNA kaynaklara sahip olduklarını göstermiş

Atayerlilik olarak adlandırılan ve erkeklerin eşleriyle birlikte kendi ailesinin evinde yaşadığı bu sosyal yaşam biçimi, bugün ülkemiz de dahil olmak üzere bir çok modern toplumda da görülüyor (NTV)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com