![]() |
Osmanlı'nın Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı'nın Yemek Kültürü![]() Avusturya elçisi Busbecq'in kaleminden Osmanlı'nın yemek kültürü 1555'te İstanbul'a gelen Avusturya elçisi Ogier Ghiselin de Busbecq "Türkiye'yi Böyle Gördüm" adıyla yayınlanan hatıralarında Müslüman Türk milletinin gıda konusundaki hassasiyetini şu cümlelerle anlatır: "Türkler obur değillerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türklerin yiyecek, içecek masrafları o kadar azdır ki bizde bir adamın bir günlük yiyecek masrafı bir Türk?ün on günlük geçinme masraflarına denktir ![]() Ahmet Uçar, Sultan, Güç ve Hassasiyet (Çamlıca Basın Yayın, İstanbul 2012, sf ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|