Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devleti, lütfen, milliyetcilik, osmanlı, yardım

Osmanlı Devleti Ve Milliyetçilik (Yardım Lütfen)

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Devleti Ve Milliyetçilik (Yardım Lütfen)

Sa öncelikle

Uzun süredir aklıma takıldı bu soru ve bir türlü cevabını bulamadım

Soruma gelirsek; eski osmanlıda yani fransız ihtilalinden önceki dönemlerde ki bu dönemler osmanlının en parlak dönemlerinden biridir gerek halkın gerek askerlerin savaşırken hangi güdü ile savaştıklarını ve aynı zamanda bu dönem fransız ihtilalinden önce olduğu için milliyet gibi ayrımın olmadığı dönemlerde askerlerin türk olduklarını bilmeden yani herhangi milliyetten ve ırktan oldğunu bilmeden savaştıklarını söyleyebilir miyiz ? eli

Yanlız dikkat çekmek istediğim yer Türk kelimesi ırk olan milliyetcilik akımı ile ilgili olandan bahsediyorum yani bi topluluk ismi olandan değil ki Türk kelimesi Göktürk lerin yazıtlarında da geçiyor ama burdaki anlamı daha çok sıfat anlamında yani bir topluluğa verilen isim Örnek vermek gerekirse ta avrupadan gelen bir insanda göktürklerin yaşadığı yere gelip yaşasaydı onada Türk denilirdi şuankinden çok farklı olarak kan ve gen bağı gözetilmeden yani İstanbullu ankaralı gibi sıfat olarak yani

Şimdiden Teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com