Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daki, eserleri, oluyor, osmanlı, yok, yunanistan

Yunanistan Daki Osmanlı Eserleri Yok Oluyor

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yunanistan Daki Osmanlı Eserleri Yok Oluyor

Yunanistan daki Osmanlı Eserleri Yok Oluyor

Atina'nın yürürlüğe koyduğu yasayla birlikte Yunanistan'da Osmanlı eserleri yok olmaya başladı Batı Trakya Türkleri Yunanistan'ın çıkardığı vakıflar yasasına tepki gösteriyor Vakıfların yönetim ve denetim hakkını Türk azınlığın elinden almakla yetinmeyen Yunan Yönetimi, Vakıflara ait tarihi eserlerin bir bir yok olmasına göz yumuyor

Yunanistan'da çıkarılan vakıf yasasıyla birlikte Osmanlı'dan miras kalan eserlerin akıbeti karanlık hale geldi Yasayla Yunanistan seçilmiş değil, atanmış müftülere vakıf mallarının kontrolünü verdi Böylece Vakıfların elinde olan camiler, türbeler ve hatta mezarlar bile bir bir yok oldu

Onarıma Ceza

Öte yandan Türk azınlık tarafından seçilmiş Müftüler, onarılmayan vakıf mallarını kendileri onarmak istedikleri için hapis cezalarına çarptırıldı

Seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
"Yarıda yıkılan iki odamız oldu temizledik cemaat vakıf yeri olmasına rağmen dedi ki 'bunun iznini çıkarın ya yerine yapalım veya hatta temizleyelim' ona da bir ses çıkmadı Bize 8 ay hapis 5 milyon da ceza verdiler temizledik diye"

Atina göstermelik birkaç küçük adımla Avrupa'nın gözünü boyarken, Batı Trakya Türkleri tarihlerinin yokoluşuna tanıklık ediyor

Türkgündem

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com