![]() |
Padişahın İşi Ne ? [Çok Güzel Bir Yazı] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişahın İşi Ne ? [Çok Güzel Bir Yazı]Arkadaşlar biraz uzun ama çok güzel bir yazı ben yazarken sıkılmadım sizde okurken sıkılmazsınız inşallah Sultan Murad Han o gün bir hoştur ![]() ![]() Veziriâzam Siyavuş Paşa sorar: -Hayrola efendim, canınızı sıkan bir şey mi var ? -Akşam garip bir rüya gördüm ![]() -Hayırdır inşallah ? -Hayır mı? şer mi? öğreneceğiz ![]() -Nasıl yani ? -Hazırlan dışarı çıkıyoruz ![]() Ve iki molla kılığında çıkarlar yola görünen o ki, padişah hala gördüğü rüyanın tesirindedir ve gideceği yeri iyi bilir ![]() ![]() ![]() ![]() -Kimdir bu ? Ahali : - Aman hocam hiç bulaşma der ![]() -Ayyaşın meyhusun biri işte ![]() ![]() ![]() -Nereden biliyorsunuz ? -Müsade et de bilelim yani ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başkası tafsilata girer; -Biliyormusunuz, der aslında iyi sanatkardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele yaşlının biri çok öfkelidir; -İsterseniz komşulara sorun der ![]() ![]() ![]() ![]() Hasılı, mahalleli döner ardını gider ![]() ![]() ![]() ![]() Tam vezir toplanıyordur ki, padişah keser yolunu; -Nereye? -Bilmem, bu adamdan uzak durmayı yeğlersiniz sanırım ![]() -Millet bu çeker gider kimseye bişey diyemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İyi ya saraydan bir kaç hoca yollar, kurtuluruz vebalden ![]() -Olmaz, rüyadaki hikmeti çözemedik daha ![]() -Peki ne yapmamı emir buyurursunuz ? -Mollalığa devam ![]() ![]() ![]() ![]() -Aman efendim, nasıl kaldırırız ? -Basbayağı kaldırırız işte ![]() -Yapmayın, etmeyin sultanım, bunun yıkanması, paklanması var tekfini, telkini ![]() ![]() ![]() -Merak etme ben beceririm ![]() ![]() -Şurada bir mahalle mescidi var ama ![]() ![]() ![]() -Olmaz, vefat eden sen olsaydın nereden kalkmak isterdin ? -Ne bileyim Ayasofya'dan, Süleymaniye'den, en azından Fatih Camii'nden ![]() ![]() ![]() -Ayasofya ile Süleymaniye de devlet erkanı çoktur ![]() ![]() ![]() Hadi yüklenelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sultanım der ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl yani? ![]() ![]() ![]() -Heyecana kapıldık, sorup soruşturmadık buraya getirdik cenazeyi, Kim bilir belki hanımı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() -Doğru öyle ya neyse ![]() ![]() ![]() ![]() Vezir cüzüne tesbihine döner, padişah garip maceranın başladığı noktaya koşar ![]() ![]() ![]() Kapıyı yaşlı bir kadın açar ![]() ![]() ![]() -Hakkını helal et evladım der, Belli ki çok yorulmuşsun ![]() Sonra eşiğe çöker, ellerini yumruk yapar, şakaklarına dayar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden sonra silkinip çıkar hayal dünyasından ![]() ![]() ![]() -Biliyor musun oğlum? Diye dertli dertli söylenir ![]() ![]() ![]() Bizim efendi bir alemdi vesselam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Niye ? -Ümmeti Muhammed içmesin diye ![]() ![]() ![]() -Hayret ![]() ![]() ![]() -Sonra, malum kadınların ücretini öder eve getirirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bak sen millet ne sanıyor halbuki ![]() ![]() ![]() -Milletin ne sandığı umrunda değildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Öyle imam kaç tane kaldı şimdi ? -İşte bu yüzden Nişancı'ya, sofular'a uzanırdı ya ![]() ![]() ![]() Hatta bir gün; bakasın efendim dedim ![]() ![]() ![]() ![]() -Doğru öyle ya? ![]() ![]() ![]() -Kimseye zahmetim olmasın deyip, mezarını kendi kazdı bahçeye, Ama ben üsteledim iş mezarla bitiyor mu dedim ![]() -Peki o ne dedi ? -Önce uzun uzun güldü, sonra; -Allah büyüktür hatun dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|