Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acımasız, çocuk, küçük

En Acımasız Küçük Çocuk

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Acımasız Küçük Çocuk

Enola Gay havalandı, 08:00’de içinden nehirler geçen liman kentinin, Hiroşima’nın üzerinde turlar atıyordu 08:13’de Küçük Çocuk 10000 metreden hedefe yollandı İki dakika sonra, bomba hedefini bulduğunda Tibbets, hayatı boyunca kendisine sormaya devam edeceği soruyu tekrarlıyordu, “Ben ne yaptım?” Küçük Çocuk’un yarattığı patlama şehrin 10000 metre üzerinde uçan Enola Gay’i az kalsın düşürüyordu, şehirdeki bilanço ise Küçük Çocuk’un dünyanın o ana kadar gördüğü “en büyük şey” olduğunu doğrular nitelikteydi Şehrin 580 metre üzerinde patlayan bomba ilk anda 70000 insanı buharlaştırdı Japonya’nın en güzel kenti olarak bilinen Hiroşima’nın suları, toprağı ve insanları zehirlenmişti İki ay içinde Küçük Çocuk’un gizli silahı olan radyasyon, ölü sayısını 135000’e ulaştırdı Bombardımanı takip eden beş yıl içinde radyasyon nedeniyle mutasyona uğrayan 60000 kişi daha hayatını kaybetti Küçük Çocuk’un sürprizleri bununla da bitmemişti, kentin üzerine haftalarca asit yağmuru yağdı ve Hiroşima’dan bütün hayat izleri silindi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com