Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astronomi, eğitimi, ziyaretçilere

Ziyaretçilere Astronomi Eğitimi

Eski 07-07-2009   #1
Cloud

Ziyaretçilere Astronomi Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde bulunan "Gökevi"ni (planetaryum) son 6 ay içinde 9 bin kişi ziyaret ederken, isteyenlere ziyaret sırasında astoromi konusunda eğitim verildiği bildirildi

Prof Dr Hüseyin Kalkan, yaklaşık 1,5 yıl önce hizmete giren Gökevi'ne insanların ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi

Prof Dr Kalkan, şunları söyledi:
"Gökevi açıldığı günden bu yana büyük ilgi görüyor 30 kişilik salonumuzda ağırladığımız ziyaretçi gruplarına isterlerse ziyaret sırasında astronomi konusunda 1,5 saatlik eğitim de veriliyor Özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerinden büyük ilgi görüyoruz Burada gezegenlerin, yıldızların, uyduların ve diğer gök cisimlerinin hareketlerini izleyebiliyorlar
Dünya ülkelerinin astronomi eğitimine büyük önem verdiğini belirten Kalkan, gökevlerinin sahip oldukları teknoloji ve gelişmiş programları sayesinde çok büyük bir eğitim aracı olduğunu belirtti
-GÖKEVİ (PLANETARYUM)
Çeşitli gök olayları, yıldızların, Güneş, Ay ve gezegenlerin konumları, devinimlerinin küresel bir kubbe içinde iz düşürücülerle izlendiği gökevlerinde (planetaryum) gökyüzü özel bir optik projektör yardımıyla gerçekçi olarak canlandırılıyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com