Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
32nm, hız, intel, sürecine, verdi

Intel 32nm Sürecine Hız Verdi

Eski 07-05-2009   #1
Cloud

Intel 32nm Sürecine Hız Verdi

Intel, 32nm'lik üretim sürecinin kapısını açacak olan Clarkdale platformunu bu yılın son çeyreğinde tüketicilerle buluşturuyor

Normalde önümüzdeki yılın ilk çeyreğine takvimlenen bu çözümlerin raflardaki yerini almasıyla beraber Intel de yeni nesil üretim teknolojisine beklenenden de 3 ay daha erken geçerek, AMD'nin aralarındaki farkı kapamasını daha da güçleştirmeye çalışacak Bu arada bahsettiğimiz üretimlerin öncül değil, seri üretim olduğunu da not edelim tabii ki

Bu çift çekirdekli işlemcilerden ve dahili grafik çekirdeğinden oluşacak platformun özelliklerini bir kez hatırlayalım:
  • 32nm üretim teknolojisi işlemci / 45nm üretim teknolojisi dahili grafik çekirdeği
  • 4MB önbellek
  • Hyper-Threading
  • Çift kanallı DDR3 Bellek Denetleyicisi
Velhasıl, Intel'in Clarkdale platformundan beklentileri gerçekten de üst düzeyde seyrediyor Sadece son çeyrek dahilinde toplam masaüstü işlemci pazarının %10'unu alacağı öngörülen Clarkdale, Intel'in tahminlerine göre, gelecek yılın ilk çeyreği ertesinde pastanın %20'sine sahip olacak

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com