08-28-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma
Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma

Malzemeler
- 4 patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı olarak soyun, uzun uzun kesin ve az yağda kızartın 1 adet soğanı yemeklik kesin, tavaya soğanları ve sarımsakları ilave edin kavurmaya devam edin Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra üzerine 200 gr kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin Daha sonra üzerine salça, ince kesilmiş maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin Üzerine haşlanmış nohut ilave edip harcı ocaktan alın Beşamel sos için tencere yağı ve unu ekleyin ve kavurun, sonra üzerine sütü ilave edip, tuzunu ve karabiberini ekleyip beşamel sosu pişirin Fırın kabına bir sıra patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı daha sonra başamel sosdan döküp, tekrar bir sıra patlıcan, harç ve beşamel sosu döküp üzerine kaşar rendesi ilave edip 180 derecelik fırında pişirin
Etiketler: biber salçası, domates salçası, Fırında Nohutlu Patlıcan, Fırında Nohutlu Patlıcan Yatırma Tarifi, karabiber, kaşar peyniri, kıyma, maydanoz, nohut, patlıcan, sarımsak, Sebze Yemekleri, sıvı yağ, soğan, süt, tuz, un
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|