![]() |
Bu Soruyu Çözemezsiniz :) |
![]() |
![]() |
#1 |
ysnkrks
|
![]() Bu Soruyu Çözemezsiniz :)3 cocuğum var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bu Soruyu Çözemezsiniz :) |
![]() |
![]() |
#2 |
mcm
|
![]() Cevap : Bu Soruyu Çözemezsiniz :)senin yaşın 27 dir |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bu Soruyu Çözemezsiniz :) |
![]() |
![]() |
#4 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Bu Soruyu Çözemezsiniz :)Bu soru iki bilinmeyenli bir denklemdir ![]() Çözüm şu: ab= babanın yaşı a/2= 1 ![]() b/2= 2 ![]() a+b= 3 ![]() toplama yapacağımıza göre iki basamaklı ab sayısını çözümlersek 10a+b olur buna göre: a/2+b/2+a+b+10a+b=45 = 23a+5b= 90 bu eşitliği sağlayacak a, b sayıları rakam olmadığı için; ax + b = 0 denklemini sağlayan hiçbir sayı yoktur ![]() Yani, Ç = Æ dir ![]() ÇÖZÜM BUDUR İŞTE ![]() ![]() ![]() Ama cevap yok :) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
Saygıdeğer dejavu2009, acaba soruyu yanlış mı okudunuz, sayıları ikiye bölmenizi gerektiren bir durum göremedim ben ![]() Yaş ab ise; İlk çocuk a yaşında, İkinci çocuk b yaşında, Üçüncü çocuk a + b yaşında olur ![]() Bu durumda ( ve ab=10a + b ise); 1 ![]() ![]() ![]() Yani a + b + (a + b) + (10a + b) = 45 12a + 3b = 45 durumunda; a değişkeni "1" değerini alırsa b değişkeni "11" değerini alır, ki bu olamaz, b değişkeni bir rakam olmalı ![]() a değişkeni "3" değerini alırsa b değişkeni de "3" değerini alır ancak bu durumda 1 ![]() ![]() ![]() a değişkeni "4" veya daha büyük değerler alamaz çünkü bu durumda toplam "45" değerini geçecektir ![]() Ancak a değişkenine "2" değerini verirsek b değişkeni "7" değerini alır, ki bu da sorumuzun doğru cevabıdır ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 2 + 7 + 9 + 27 = 45 denklemini sağlamış oluruz ![]() Yani mcm'nin yanıtı doğrudur ![]() Saygılarımla ![]() ![]() ![]()
![]() |
|