Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atlas, dağları

Atlas Dağları

Eski 06-22-2009   #1
Şengül Şirin

Atlas Dağları

Atlas dağları

Kuzeybatı Afrika'da Fas, Cezayir ve Tunus boyunca uzanan, 2400 km uzunluğunda bir sıradağlar dizisidir Adını, Yunan mitolojisindeki Atlas adlı devden alan bu sıradağlar kuzeyde Akdeniz ve Atlas Okyanusu'na, güneyde Sahra Çölü'ne bakar {bak Atlas)
Atlas Dağları'nın en yüksek bölümü Fas'tadır ve yüksek Atlaslar adını alır Karla kaplı dorukları 3500 metre yüksekliğindedir Tüm Atlas Dağları'nın en yükseği, 4185 metre yüksekliğindeki Tubkal Dağı'dır

Akdeniz'e bakan yamaçlar, yazın sıcak ve kuru, kışın soğuk ve yağışlıdır Bu yamaçlar meşe, çam, ardıç ve sedir ormanlarıyla kaplıdır Meşe ormanları, büyük bir şişe mantarı kavnağıdır Sahra'ya doğru iklim ve bitki örtüsü daha çok çöl görünümü alır, güneydeki bölgelerde yalnızca çalılar ve kısa otlar yetişir

Atlas Dağları'nda çoğunlukla Araplar ve Berberiler yaşar Berberiler'in çoğu tahıl, zeytin, üzüm ve incir yetiştiren çiftçilerdir Araplar'ın birçoğu göçebedir Koyun ve keçi sürüleri beslerler Atlas Dağları fosfat bakımından zengindir Artık eskisinden çok daha fazla işlenen demir cevheri, manganez ve öteki mineraller de vardır

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com