Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, yazıları

Cumhuriyet Yazıları

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet Yazıları

Cumhuriyet Yazıları

YAKUP KEPENEK
CUMHURİYET YAZILARI
Politika, Ekonomi, Eğitim-Bilim ve Kültür

Elinizdeki yapıt, Cumhuriyet''te pazartesi günleri yayımlanan "Ankara Pazarı" başlıklı köşe yazılarından seçilen bir demettir Politika, ekonomi, eğitim, bilim ve kültür başlıkları altında toplanan yazılar, son on yılın bu konulardaki gelişmelerini özetliyor

Küreselleşmenin ikinci, son on yılın sekizinci yılında Ilımlı İslamcı AKP iktidardadır Bu yıllarda, bir taraftan Cumhuriyetin değerleri aşındırılırken, bir taraftan da, buna koşut olarak, yönetim kadrolarının ve toplumun üzerinde AKP anlayışı egemen kılınmak isteniyor

Ekonomide, gelişmiş kapitalist ülkelere göre bile çok daha aşırı biçimde uygulanan piyasacılığın bir sonucu olarak üretimsizlik, işsizlik, dış açık ve çevre sorunları yaşanıyor

Politika, 12 Eylül faşizminin gölgesinden bir türlü kurtulamıyor; başta demokrasinin derinlik kazanması ve kurumlaşması olmak üzere, ülkenin en temel sorunlarına çözüm üretemeyince kendisi sorunların kaynağı oluyor

Yerküre bilgi toplumuna geçerken, ülkenin eğitim ve bilimi çağdaş gelişmelerin çok gerisinde kalıyor; üniversite özerkliği yerlerde sürünüyor; giderek tüm kültür ve sanat alanlarında AKP baskısının ağırlığı yıkıcı boyutlara varıyor

Yapıta alınan yazılar, 12 Eylül ile hesaplaşma; onun bir uzantısı olan AKP düşüncesine karşı duruş ve Cumhuriyetin değerlerinin güçlenmesi noktalarına yoğunlaşmaktadır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
14,61 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com