Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlama, antik, ege, gezme, kentleri, rehberi

Antik Kentleri Gezme Ve Anlama Rehberi - Ege

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

zaman bir antik kenti gezmek o kenti anlamak için yeterli olamıyor Anlamak için biraz daha çaba gerekiyor Arkeolog Devrim Erşen ve fotoğrafçı Oğul Ekşi Çanakkale – Troia’dan başlayıp Dalyan – Kaunos’a kadar adım adım dolaştılar Meraklı gezginlere bir şeyler anlatabilen 38 kent bir araya geldi Antik Çağ kaynakları tarandı, yakın zamanların kazı raporları incelendi Ören yerinde gezginin görebileceği eserler yanında görülemeyen öyküleri de ele alındı Troia’yı ortaya çıkaran
Schliemann’ın yaygın söylemin aksine bir define hırsızı olmadığı görüşü ileri sürülüyor bu kitapta Uzun yıllar boyunca Troia kazılarını yöneten M Korfman “Schliemann, benim de uzmanlık alanım olan prehistorya ve protohistorya arkeolojisinde bir öncüydü Ona günümüzde çoğu insanın kabul etmek istediğinden veya kabul edebildiğinden çok daha fazla şey borçluyuz” diyor Pergamon’da (Bergama) Musalla Tepesi ve Viran Kapı’daki yapılaşmaların iki Roma tiyatrosunu yutmak üzere olduğu ve buna göz yumanların Berlin’deki Zeus Sunağı’nda hak iddia etmelerindeki tutarsızlığa işaret ediliyor Soyula soyula sonunda kapanan Miletos Müzesi’ne dikkat çekiliyor Bir yerleşimin“polis” yani kent olabilmesi için hangi niteliklere sahip olması gerektiğini öğrenebiliyoruz Assos yazısında Tarihin gördüğü
en yaman savaşçılar olan Keltler’in çırılçıplak savaştıklarını Pergamon’u okurken öğrendiğimiz gibi Antik kentlerin yapı kalıntılarından öteye
yaşamlarını, kültürlerini tanıyoruz Öykülerini öğreniyoruz kentlerin ve
o kentte yaşayanların
Nasıl üretirlerdi, dini inançları neydi, nasıl savaşırlardı, ölülerini nasıl
gömerlerdi… Ve daha onlarca sorunun cevabını buluyoruz
Okudukça kentler ayağa kalkıyor, yeniden yaşama dönüyor
Onun için kitap adındaki “gezme ve anlama” sözcüklerini hak ediyor

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
15,83 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com