![]() |
İngiliz Belgelerinde Kürdistan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz Belgelerinde Kürdistanİngiliz Belgelerinde Kürdistan Bir dönemin Osmanlı tebası Kürtlerin, bir kısım değişikle beraber, aşağı yukarı 1925’ten beridir tecrübe ettikleri mezkur statükonun iki büyük kurucu aktörü oldu: İngiltere ve Türkiye ![]() Bu kitaptaki belgeler, İngiltere’nin Kürdistan siyasetinin nasıl adım adım ve önemli değişikliklerden geçerek şekillendiğini gösteriyor ![]() ![]() İngiliz Belgeleri, İngiltere’nin Kürdistan siyasetine ışık tutmakla kalmıyor; pek çok önemli meseleye dair kıymetli bilgiler sunuyor ![]() ![]() Sor P ![]() ![]() 7 Ekim 1925, Tahran Efendim, Şeyh Said''in oğlu Ali Rıza''nın size yaptığı ricayı bildiren 23 Ağustos tarih ve 33 sayılı telgrafınıza ilişkin olarak; eğer Ali Rıza meseleyi size yeniden açarsa; kendisine, Majestelerinin hükümetinin kendisinin açıklamayı istediği durumdan haberdar olduğunu ve dolayısıyla İngiltere''ye ziyaretinin hiçbir yararlı amaca hizmet etmeyeceğini söylemelisiniz ![]() Özerk veya bağımsız bir Kürdistan devletinin oluşması sorumluluğunu desteklemenin veya kabul etmenin, Majestelerinin hükümetinin siyasetinde hiçbir yeri olmadığının şüphesiz farkındasınızdır ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 10 ![]() ![]() 17,16 TL |
![]() |
![]() |
|