Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupa, birliği, fırsatlar, komşuları, zorluklar

Avrupa Birliği ve Komşuları - Fırsatlar ve Zorluklar

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soğuk Savaş sonrası dönemin en merak uyandıran konularından birisi geleneksel olmayan tehditlerin ve sorunların ön plana çıkması ile Avrupa Birliğinin dünya siyasetinde önemli bir rol oynayıp oynamayacağıdır Ortak Dış ve Güvenlik Politikası, Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası, Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası ile Avrupa Komşuluk Politikası’nın geliştirilmesi, AB’nin hem bölgesel hem de muhtemel küresel aktör olmasına yönelik önemli adımlar olarak görülmüştür Bu kitapta Avrupa Birliğinin komşuları ile ilişkilerindeki başlıca dinamikler değişik perspektiflerden incelenmektedir Bu kitabın amacı, Avrupa Komşuluk Politikası’nın ötesine geçen analizler yapabilmektir Tek bir bölge veya sadece Avrupa Komşuluk Politikası üzerine yazılan diğer kitapların aksine, bu yayında; Rusya, Ukrayna ve Belarus’tan Kuzey Afrika’ya; Batı Balkanlar’dan Güney Kafkasya’ya ve Orta Asya’ya kadar uzanan geniş coğrafyadaki komşuluk ilişkileri incelenmektedir Bu çalışmanın, AB’nin komşularına yönelik uyguladığı politikalara kapsamlı bir bakış açısı getirerek Avrupa çalışmaları literatürüne yerinde ve değerli bir katkıda bulunacağına inanılmaktadır Ayrıca, makalelerin çoğu ilgili komşu ülkelerde yaşayan uzmanlar tarafından yazılmıştır Böylelikle, çalışmanın, AB güvenlik ve dış politikası üzerine yazılan mevcut literatüre yepyeni fikirler ve açılımlar getirmesi umulmaktadır Bu kitap Avrupa Birliği dış politikasına ilgi duyan Uluslararası İlişkiler öğrencileri, akademisyenleri ve karar alıcılar için değerli bir referans kaynağı olmayı amaçlamaktadır

Osmanlı İmparatorluğu, Balkanlar’dan İran sınırına kadar olan bölgeyi yönetti ve aynı zamanda Ukrayna’dan Kafkasya’ya kadar olan coğrafyayla da ilgilendi Bugün dünyanın ilgisi gerginliklerin olduğu bu bölgeler üzerinde yoğunlaşmıştır Bu kitapta, başta Türkiye’den olmak üzere, bu geniş coğrafyanın farklı kesimlerinden akademisyenler, AB’yi etkileyen ve AB’nin etkilediği sorunların çeşitli yönlerini incelemektedir Bu inceleme, mutlu bir hikâye değildir ancak öğrenme eğrisinin bir parçasıdır Bu çalışmanın literatüre önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum
Prof Dr Norman Stone, Bilkent Üniversitesi

Bezen Balamir Coşkun, Zirve Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır

Birgül Demirtaş, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
20,98 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com