![]() |
Çimlenme Nedir? Çimlenme Neye Denir? Kısaca Çimlenme Nedir, Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çimlenme Nedir? Çimlenme Neye Denir? Kısaca Çimlenme Nedir, Hakkında BilgiÇimlenme Nedir? Çimlenme Neye Denir? Kısaca Çimlenme Nedir, Hakkında Bilgi Çimlenme Nedir? Çimlenme Neye Denir? Kısaca Çimlenme Nedir, Hakkında Bilgi Çimlenme Nedir Çimlenmeye etki eden faktörler Çimlenme nedir,nasıl olur ve çimlenmeyi etkileyen faktörler nelerdir? Çimlenme, tohumda bulunan embriyonun uygun şartlar altında tohumdan çikarak serbest hale geçmesidir ![]() ![]() Suyun tohum tarafından emilmesi çimlenme olayının ilk basamağını oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü çimlenme, ortamın sıcaklık ve nem yönünden dalgalanmalara uğrayan üst yüzünde oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan kötü bir drenajla birlikte aşırı bir sulama da çok zararlıdır, çünkü bu durum çimlenme ortamındaki havalanmayı azaltır ve çürümelere neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() Optimum sıcaklık çimlenme için en uygun olanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşırı derecede sulamalar, özellikle drenajı kötü olan tohum yastıklarında, ortamın boşluklarını havadan çok su ile doldurduğu için oksijen miktarı çok azdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çimlenme Nedir? Çimlenme Neye Denir? Kısaca Çimlenme Nedir, Hakkında Bilgiçok tşkrlr :) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çimlenme Nedir? Çimlenme Neye Denir? Kısaca Çimlenme Nedir, Hakkında BilgiAlıntı: :) yardım et´isimli üyeden Alıntı çok tşkrlr :) yardımcı olabildiğime ve konularıma teşekkür yazdığına çooook sevindim başarılar diliyorum cnm ;) |
![]() |
![]() |
|