Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doğru, hayat, yanlış, yaşanmaz

Neden Yanlış Hayat Doğru Yaşanmaz

Eski 06-13-2009   #1
Gözyaşı
Icon3

Neden Yanlış Hayat Doğru Yaşanmaz

İnsandır İnsanı Bozan
İnsanı çok sık yazıyorum farkındayım
Dünyanın dengesini bozan, kimliğini, kişiliğini kaybeden insanı çok sık yazıyorum
Bu, insanlardan bunalmış olmamın bir göstergesi değil
Buna insanların amaçsız kalması, amaçsız insanın yarınsız, yarınsız insanın anlamsız, zamanı anlamsız insanın yaşamsız kalması gibi bir mantıksal bir zincirin, kısırdöngü içinde olması sebep
Tüketim ve üretim değerleri değiştikçe, kaybolan manevi değerler, inancın ruhsal değil şekilsel bir boyuta taşınması, kişilik çatışmasının kişisel çıkarlara dönmesi, dengesiz yaşamlar, farklı beklentiler ve yaşam şartları sebep

Bukalemun gibi uyum sağlayarak mı yaşamak, yoksa şartları kendimize uydurarak yaşama kendimiz olarak mı devam etmek?
İşin sırrı burada

Durum ve şartlara göre değişen kimlik ve görüşler, ortak değerlerin herkes için farklı algılanıp uygulanmasına neden oluyor Oysa toplumsal kurallar, kanunlar, herkesin bildiği gelenekler var
Ve sorun bundan sonra başlıyor

Bu yüzden insanı yazıyorum sıklıkla
Değişen insanı
Kendini kaybeden
İnsan olmayı bırakan
Yaşamak için tüm değerlerinden vazgeçen
İnsanı

İşin özü sıkıldım insanımdan
Aklı fikri hinlikte, kurnazlıkta olan, yüreksiz, sevgisiz, merhametsiz, kendi çıkarı için önüne gelene kötülük yapan insanımızdan sıkıldım

İyi olmanın kıymetinin onların gözündeki değersizliğidir artık inanılan
İyilik yaptığım herkesten gördüğüm kötülüktür bana bunu yazdıran
Kazanılan zaferin kime yarayacağının anlamıdır bu olanlar
Olsun

İnsan olana insan hep lazımdır
Hayat, paylaşacak insanın varsa anlamlıdır
Hayatın anlamını bilenler
İnsanca yaşamayı da bilirler
İnsan insana hep gerek
Bu dünyayı anlamak için
Önce insan olmayı bilmek gerek

UNUTMAYIN ! "İnsanın yaşadığı değildir hayat, aslolan hatırladığı ve anlatmak için nasıl hatırladığıdır

Cevap : Neden Yanlış Hayat Doğru Yaşanmaz

Eski 06-13-2009   #2
bonsoir

Cevap : Neden Yanlış Hayat Doğru Yaşanmaz

Aklı fikri hinlikte, kurnazlıkta olan, yüreksiz, sevgisiz, merhametsiz, kendi çıkarı için önüne gelene kötülük yapan insanımızdan sıkıldım
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com