Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
albert, dolu, einstein, mektupları, sır

Albert Einstein Mektupları - Albert Einstein Sır Dolu Mektupları

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Albert Einstein'ın Mektupları,
Albert Einstein Mektupları hakkında,
Einstein Mektupları

Albert Einstein'ın sır dolu mektupları

Yayımlanan mektuplarına göre evli iken altı kadınla ilişkisi olan ünlü fizikçi Albert Einstein, sürekli konferanslarda anlatmaktan dolayı, "yakında bu izafiyet teorisinden bıkarım" demiş
Einstein'in mektuplarını içeren bir kitap, Kudüs'deki Hebrew Üniversitesi tarafından bugün yayımlandı
Einstein, bu mektuplarında, kuzeni Elsa ile evli iken hediye aldığı ve vakit geçirdiği altı kadınla olan ilişkisini anlatıyor
Einstein'ın mektuplarında anlattığı kadınlar arasında, Estella, Ethel, Toni ve "Rus casus sevgilisi" Margarita'nın yanı sıra sadece isimlerinin baş harfleri ile tanımladığı M ve L var

1980'lerin başında Elsa'nın kızı Margot, Hebrew Üniversitesi'ne üvey babasının yaklaşık bin 400 mektubunu verdi, ancak mektupların kendisinin ölümünden 20 yıl sonra kamuoyuna açıklanmasını şart koştu Margot 8 Temmuz 1986'da ölmüştü
Büyük fizikçi üvey kızı Margot'a yazdığı bir mektupta, "M'nin benim arkamdan İngiltere'ye geldiği ve ondan sonra beni takip etmesinin kontrolden çıktığı doğrudur Bu kadınlardan aslında sadece bayan L'ye bağlandım, kendisi tamamen zararsız ve nezihti" diyor
Başka bir mektubunda ise Margot'tan meraklı gözlerden sakınmak için, yazdığı küçük bir mektubu Margarita'ya iletmesini istiyor
Daha önce yayımlanan mektuplarına göre Einstein'ın, 1903'de evlendiği ve iki oğlunun annesi olan ilk eşi Mileva Maric ile evliliği bir felaketti
Einstein 1919'da boşandı ve kısa süre sonra kuzeni Elsa ile evlendi Ünlü fizikçi, kuzeni Elsa'yı sekreteri Betty Neumann ile aldattı
Hebrew Üniversitesi'ndeki Albert Einstein Dünya Sergisi'nin Başkanı Hanoch Gutfreund, Einstein'in Elsa ile evliliğinin 'mantık evliliği' olarak tanımlansa da ünlü fizikçinin eşine hemen her gün mektup yazdığını ya da kart attığını söyledi

Einstein, Elsa'ya 1921'de gönderdiği kartlardan birinde, "yakında bu izafiyet teorisinden bıkacağım" diye yazmış 1930'larda Nazilerden kaçıp Oxford'da çalışan Einstein, 1933'de Elsa'ya yazdığı bir mektupta, Alman bir meslektaşının kendisine, "karşı kontrolsüz bir öfke duydukları için, sakın Alman sınırının yakınına bile gitme" dediğini belirtiyor
Einstein, aynı mektupta, "Her yerde insanlar sürgün edilmiş Yahudi 'beyinlerinin' rekabetinden korkuyor Zayıflığımızdan çok gücümüzün yükünü çekiyoruz" diye yazmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com