Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
2011, adalet, bakanlığı, değişikliği, meb, sınavı, unvan, ünvan

Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı 2011, (Meb) 2011 Unvan Değişikliği Sınavı

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı 2011, (Meb) 2011 Unvan Değişikliği Sınavı

Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı 2011, (MEB) 2011 Unvan Değişikliği Sınavı
Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı 2011, (MEB) 2011 Unvan Değişikliği Sınavı

2011 Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2011 Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Bu kılavuzda yeralan kurallar kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararlarının gerekli kılması halinde değiştirilebilir Böyle durumlarda izlenecek yol, Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenir ve kamuoyuna duyurulur
Aday, Elektronik Başvuru Formu ile yapmış olduğu başvurusunda bu Kılavuzda belirtilen bütün
hükümleri kabul etmiş sayılır ve bunun aksine yapılan eksiklik ve yanlışlıklardan doğacak
sonuçlardan adayın kendisi sorumlu olacaktır

İLGİLİ MEVZUAT
a) Millî Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği
b) 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında
Kanun
1 GENEL AÇIKLAMALAR
Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği
hükümleri çerçevesinde merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelden Yönetmeliğin
8’inci maddesinde belirtilen özel ve genel şartları taşıyanların merkez ve taşra teşkilatında
münhal bulunan ve aşağıda belirtilen unvanlarda unvan değişikliği sınavı yapılacaktır
Yukarıda belirtilen unvanlar için aranılan şartları taşıyan adayların unvan değişikliği
sınav başvuruları 02-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır
“2011 Unvan Değişikliği Sınavı” 14 Ağustos 2011 Pazar günü Saat: 1000’da Adana,
Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Van
illerinde yapılacaktır
2 BAŞVURU ESASLARI
Programcı, Tekniker, Teknik Ressam, Teknisyen, Hemşire, Veteriner Sağlık
Teknisyeni, Mimar, Mühendis, İstatistikçi, Grafiker, Psikolog, Sosyal Çalışmacı,
Fizyoterapist ve Mütercim kadrolarına atanacak adaylarda aranacak genel ve özel şartlar;
3
21 BAŞVURU ŞARTLARI:
211Genel Şartlar
a Atanılacak kadro unvanını öğrenim durumu itibariyle kazanmış bulunmak
b Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak
212 Özel Şartlar
a Programcı kadrosu için; kadrosunun görev alanıyla ilgili eğitim ve öğretim yapan
en az iki yıllık yüksekokuldan mezun olanların ve en az iki programlama dilini bildiğini
belgeleyenlerin, (Adaylar mezun olduğu bölüme ait transkript ile en az iki programlama dili
bildiğini belgelendirmelidir Görev alanı uygun olup mezun olduğu bölümde programlama
dili dersi almayan adayın en az iki programlama dili bildiğini sertifika ile belgelendirmesi
gerekmektedir)
b Tekniker kadrosu için; iki yıllık bir yüksek okulun inşaat, elektrik, makine, radyo
televizyon ve bilgisayar bölümlerinin birinden mezun olanların,
c Teknik ressam kadrosu için; atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda
teknik ressam yetiştiren iki yıllık bir yüksek okuldan mezun olanların,
ç Teknisyen kadrosu için; ortaöğretim kurumlarının (mesleki ve teknik lise) ayakkabı
ve saraciye teknolojisi, bilişim teknolojileri, gıda teknolojisi, kuyumculuk teknolojisi, seramik
ve cam teknolojisi, tekstil teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, inşaat teknolojisi, metal
teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, radyo-televizyon, ahşap teknolojisi, makine
teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisi alanlarından mezun olanların (Aday mezun olduğu
bölümün, başvuru yapılacak alanlara uygunluğunu EK 1 tablodan kontrol etmelidir),
d Hemşire ve veteriner sağlık teknisyeni kadroları için; kadronun gerektirdiği
alanlarda en az ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olanların,
e Mimar kadroları için; mesleğin gerektirdiği alanlardaki iç mimar ve peyzaj
mimarlığı bölümleri hariç yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olanların,
f Mühendis kadrosu için; üniversitelerin mühendislik fakültelerinin elektrik,
elektronik, (elektrik veya elektronik branşlarından sadece birini tercih ederek başvuru
yapabileceklerdir), inşaat, makine, bilgisayar, jeoloji, endüstri, jeodezi ve fotogrametri
bölümlerinden mühendis unvanıyla mezun olanların,
g İstatistikçi, grafiker, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, mütercim (Arapça,
İngilizce, Almanca, Fransızca) kadroları için; mesleğin gerektirdiği alanlardaki
yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olanların,
başvuruları alınacaktır
UYARI-1 :Yurtdışı üniversitelerden mezun olanlar için YÖK’ten denklik belgesi
istenecektir
4
22 SINAV ÜCRETİ ve BANKA İŞLEMLERİ
a Sınava girecek adaylar 120 TL (yüz yirmi TL KDV dahil) sınav ücretini 02-13
Mayıs 2011 tarihleri arasında, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin TC Ziraat Bankası
Beşevler Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk
Bankası Küçükesat Şubesinin herhangi birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla
yatıracaktır
b Banka dekontunda adayın TC Kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın
açık adı (2011 Unvan Değişikliği Sınavı) bulunacaktır
c Aday sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti vb gider
ödemeyecektir
ç Sınav ücreti kesinlikle bankaya yatırılacak; mektup, elden, internet bankacılığı veya
EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir
d Aday sınava girişte diğer belgeleriyle birlikte banka dekontunun bir örneğini
yanında bulunduracaktır
23 BAŞVURU VE ONAY İŞLEMLERİ
a Başvuru şartlarını taşıyan aday öncelikle, ilgili banka şubelerinin belirtilen hesap
numaralarına 120 TL (yüz yirmi TL KDV Dahil) sınav ücretini yatıracaktır
b Başvurular, 02-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında saat 1700’ye kadar elektronik
ortamda alınacaktır
c Sınav ücretini yatıran aday, 2011 Unvan Değişikliği Sınavına,
http://personelmebgovtr ve TC Millî Eğitim Bakanlığı internet adreslerinden, TC Kimlik
Numarası ve şifre ile elektronik başvuru formunu doldurarak başvuru yapacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com