Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başvurabilir, işletme, mezunları, vekil, ücretli, öğretmenlik

Vekil Öğretmenlik Ve Ücretli Öğretmenlik Nedir? İşletme Mezunları Başvurabilir Mi?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vekil Öğretmenlik Ve Ücretli Öğretmenlik Nedir? İşletme Mezunları Başvurabilir Mi?

Vekil Öğretmenlik Ve Ücretli Öğretmenlik Nedir? İşletme Mezunları Başvurabilir mi?
Vekil Öğretmenlik Ve Ücretli Öğretmenlik Nedir? İşletme Mezunları Başvurabilir mi?

Öncelikle vekil öğretmen olabilmeniz için mutlaka "pedagojik formasyon" belgesine sahip olmalısınız Ancak bu belgesi olmayanlar için "ücretli öğretmenlik" denen başka bir statü var Bahsettiğim ücretli öğretmenlik için formasyon zorunluluğu aranmamakta 4 yıllık bir fakülte mezunu olan herkes başvurabilir ve eğitim alanına uygun bir branşta ders verebilir

Fakat ücretli öğretmen arayışı genelde yeterli öğretmen atamasının olmadığı köy/ilçe okullarında başvurulan bir yöntemdir Ve yine de başvurular içinden öncelikli olarak formasyonu olan kişileri tercih ederler

Başvurular için standart bir başvuru tarihi yoktur Her ilin/ilçenin kendi Milli Eğitim Müdürlüğü tarihi belirler ve varsa internet sitelerinde ya da kurum panolarında duyurusunu yapar Bildiğim kadarıyla şu sıralar çoğu yerde başvurular ya tamamlanmış durumda ya da tamamlanmak üzereAtamalar ve vekil öğretmenlik başvuruları değerlendirildikten sonra şayet boş yerler kaldı ise ücretli öğretmen başvurularını dikkate alırlar Bulunduğunuz şehri Ankara olarak belirtmişsiniz Korkarım ki Ankara gibi merkezi bir şehirde ücretli öğretmenlere sıra gelmesi zor görünüyor Olsa bile çok ücra bir yerdedir büyük ihtimalle Ya da kimsenin çalışmak istemediği bir semtte Yine de Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün web sayfasına bakın derim ben size

Tüm bunların haricinde, ücretli öğretmene ödenen ücretler çok düşüktür Sadece ve sadece birebir verdiğiniz ders saatine göre ücret alırsınız Zaten ücretli öğretmenlere haftada maksimum 30 ders saatine girme limiti verilmiştir Ayda da maksimum 120 saat eder

Geçen sene ödenen ders saati ücreti net 5-5,5 TL arasında değişiyordu Aslında brütü daha fazla , fakat çalıştığınız gün kadar yatırılan SSK priminin bir kısmı ücretten kesildiği için net rakam daha düşük oluyor

Örnek bir hesaplama yapmak gerekirse; bir ilköğretim okulunda matematik derslerine gireceksiniz diyelim Matematik ders saati haftada 4 saattir 3 adet sınıf olduğunu düşünelim ( tabii ki bu rakam farazi bir rakam) 3*4= 12 saat haftada derse girersiniz Ayda 12*4=48 saat eder Saatine 5,5 ytl ödendiğini farzedelim O zaman ayda yaklaşık olarak 48* 5,5 = ~267 TL yapar Ayrıca tatil resmi bayramlar, sömestr gibi okulların tatil olduğu günlerde de ücret alamazsınız Sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır

[img]images/smilies/maxih1 (3)gif[/img]

Farzedelim ki Ankara merkezden uzak bir köy okulunda ve yine farzedelim maksimum ders saati ile ücretli öğretmenlik yapıyorsunuz Yani ayda 120 saat *5,5 =~650 TL net geliriniz olur ve gidiş/dönüş yol masrafını da hesaba katmanız gerekir

Ha unutmadan şunu söyleyim Ücretli öğretmenlik yaptığınız okulda sizin branşınızda bir öğretmen ataması olursa malesef size kibarca "güle güle" denir anında

Vekil öğretmenlikte ( formasyon belgesi zorunluluğu olan) alınan ücretler daha fazladır Öğretmen maaşının 2/3 ü kadar verilir ki yaklaşık 1000 TL yi bulur ancak onda da garanti yoktur Öğretmen ataması olduğu anda yine size veda ederlerBaşvuruları "ücretli öğretmenlik" başvuruları ile beraber il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerince alınır

Özetlemek gerekirse; Anadolunun küçük bir ilçesinde olsaydınız hem gelir hem de başvuru imkanları açısından ücretli öğretmenlik yapmak (en azından branşınızla ilgili bir iş bulana kadar) iyi bir seçenek olabilirdi Ancak Ankara'da durum nasıl bilemeyeceğimUmarım verdiğim bilgilerin size bir nebze de olsa faydası olur En kısa sürede gönlünüze göre bir iş bulmanız dileğiyleİyi günler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com