|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çözüm, için, kıskançlığa, kıskançlığın, yapılabilecekler, yolları |
![]() |
Kıskançlığa Çözüm İçin Yapılabilecekler - Kıskançlığın Çözüm Yolları Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıskançlığa Çözüm İçin Yapılabilecekler - Kıskançlığın Çözüm Yolları Nedir?Kıskançlığa Çözüm İçin Yapılabilecekler - Kıskançlığın Çözüm Yolları Nedir? Kıskançlığa Çözüm İçin Yapılabilecekler - Kıskançlığın Çözüm Yolları Nedir? Kıskançlığa Çözüm İçin Yapılabilecekler Bizim evdeki kıskançlık manzaraları Kardeşler arasındaki kıskançlık sorununun çözümü için yapılabilecekler: 1 ![]() İnsanı diğer yaratıklardan üstün kılan sahip olduğu ruh ve duygu zenginliğidir ![]() ![]() ![]() Bazı eğitimciler insana doğuşta verilen duyguları iyi ve kötü olmak üzere iki gruba ayırırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herhangi bir sebeple annesine kızan bir çocuğa, “Ne kadar ayıp, insan anneye kızar mı! İyi çocuklar anneye kızmaz,” diyoruz ![]() ![]() Kıskançlık duygusu da insanın gelişmesi için gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardeş kıskançlığı ile nasıl başa çıkacağız? Davranış ve sözlerimizle çocuğun kıskançlık duygusunu empati ile karşılayacağız, yani kendimizi onun yerine koyarak anlayış göstereceğiz ![]() ![]() Kardeşinin ağlamalarına sinirlendiğini ve onu sevmediğini söyleyen bir çocuğa annesi şöyle yaklaşabilir: “Demek kardeşinin ağlamalarına kızıyorsun? Doğrusu ara sıra ben de kızıyorum, özellikle geceleri ağlayarak beni uykudan uyandırdığı zaman ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk annenin bu anlayışlı yaklaşımı karşısında sevmek kadar kızmanın da normal olduğunu öğrenecek, duygularını inkâr ve bastırmak yerine tanıma fırsatı bulacaktır ![]() (Ali Çankırılı, Pedagog) İkinci Çocuk Kitabından Kısa Tavsiyeler: (Judy Dunn, Papirüs Yayınları) -İkinci çocuğu ayak altından kaldırın ![]() -Vurma yasağını herkes için uygulayın ![]() ![]() -İlk çocuğunuzun rahatsızlığını anladığınızı gösterin ![]() -Hep bebeğe anlayış göstermeyin ![]() ![]() ![]() -İlk çocuğunuza ayrı bir oyun yeri hazırlayın ![]() ![]() -Konuşmalarını teşvik edin ![]() -Bebeğin büyük kardeşine gösterdiği ilgiyi vurgulayın ![]() -Bebeğin duygularını ve hareketlerini açıklayın ![]() -Aralarındaki benzerlikleri vurgulayın ![]() -Bebeği sakinleştirmeye teşvik edin ![]() -Bebeklik resimlerini gösterin ![]() |
![]() |
![]() |
|