Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haçlı, seferi, sonuçları

İ. Haçlı Seferi,İ. Haçlı Seferi Sonuçları,İ. Haçlı Seferi (1096-1099)

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İ. Haçlı Seferi,İ. Haçlı Seferi Sonuçları,İ. Haçlı Seferi (1096-1099)

I Haçlı Seferi,I Haçlı Seferi Sonuçları,I Haçlı Seferi (1096-1099)
I Haçlı Seferi,I Haçlı Seferi Sonuçları,I Haçlı Seferi (1096-1099)
I Haçlı Seferi (1096-1099)

Papa II Urban ve Piyer Lermit'in çabalarıyla Avrupa'da kalabalık bir ordu hazırlanmıştı Anadolu'ya ilk gelen düzensiz gruplar, I Kılıç Arslan tarafından yok edilmişlerdir Ancak bu grubun ardından şövalye, kont ve düklerden oluşan bir ordu, Anadolu'ya girdi Türkiye Selçuklularının merkezi İznik kuşatıldı Kılıç Arslan, İznik'i boşaltmak zorunda kaldı Haçlılara karşı başarı ile mücadele eden Kılıç Arslan, Haçlıları çok kalabalık olmalarından dolayı durduramamıştır Antakya'yı işgal eden Haçlılar, 1099'da Kudüs'ü Fatımilerden aldılar Sonuçta:

*Kudüs, Haçlıların eline geçti
*İznik ve Batı Anadolu, Bizans'ın eline geçti
*Anadolu Selçukluları, İznik'i kaybedince Konya'yı başkent yaptılar
*Haçlılar, ellerine geçirdikleri Antakya, Urfa, Trablusşam, Sur, Yafa, Nablus gibi şehirlerde feodalite rejimine dayanan dükalık ve kontluklar kurdular
*Yeruşalayim Müslümanlardan alındı, şehirdeki Müslüman ve Yahudi halk kılıçtan geçirildi ve Haçlı yönetimi altındaki Yeruşalayim Latin Krallığı kuruldu

1 haçlı seferi, 1haçlı seferi, 1haçlı seferleri ,1 haclı seferleri, 1096 1 haçlı seferi ,1096 1haçlı seferi,1haçli seferi ,,1 haçli seferi haçlı seferleri 1, birinci haçlı seferi ,1haçlı seferinin sonuçları ,1 haçli seferleri ,1096 haçlı seferleri ,1 haçlı seferinin sonuçları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com