Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1921, ankara, antlaşmasi, antlaşmasının, ekim, sonuçları

2. Ankara Antlaşmasi ( 20 Ekim 1921 )Ankara Antlaşmasının Sonuçları Nedir

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2. Ankara Antlaşmasi ( 20 Ekim 1921 )Ankara Antlaşmasının Sonuçları Nedir

2 ANKARA ANTLAŞMASI ( 20 EKİM 1921 )Ankara Antlaşmasının Sonuçları Nedir
2 ANKARA ANTLAŞMASI ( 20 EKİM 1921 )Ankara Antlaşmasının Sonuçları Nedir
2 ANKARA ANTLAŞMASI ( 20 EKİM 1921 )

Fransa ile TBMM arasındaki savaş durumu sona erdi Güney cephesi kapandı Bugünkü Suriye sınırı, İskenderun ve Hatay hariç belirlendi Bu gelişme misak-ı milliye aykırı bir durumdur
Türkiye Selçuklu devletinin kurucusu olan Süleyman şahın Halep yakınlarındaki caber kalesinde bulunan mezarı (Türk mezarı) Türk toprağı sayılacak burada Türk bayrağı dalgalanacak Türk askeri nöbet tutacaktı
Hatay ve İskenderun'da Türklere kültürel haklar tanıyan özel bir yönetim kuruldu
TBMM hükümetini tek başına tanıyan ilk itilaf devleti Fransa'dıryunan işgalini destekleyen İngilizler bu siyasetinde yalnız kalmışlardır
Rusya Moskova antlaşmasına dayanarak Ankara antlaşmasına karşı çıkmıştırbu durum Rusya'nın TBMM nin batılı devletlerle ilişki kurmasını istemediğinin kanıtıdır
TBMM hükümetinin cephelerde kazandığı başarılar, bu devletlerle imzalanan siyasal başarıları da beraberinde getirmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com